Luka Modric celebra el primer gol de la final (Reuters)

El Madrid supera l'Athletic Club i es corona supercampió (0-2)

Un gol de Luka Modric a la primera part i un altre de Benzema de penal a la segona donen als blancs el primer títol de la temporada. L'Athletic ha fallat un penal a les acaballes del partit

Francesc LatorreActualitzat

David Alaba ha estat la gran novetat en l'onze inicial del Reial Madrid, un cop recuperat dels seus problemes musculars. Per contra, han causat baixa Carvajal, per covid, i Asensio, amb molèsties físiques. El seu lloc a l'extrem dret blanc l'ha ocupat Rodrygo. Per contra, l'Athletic Club ha sortit amb el mateix onze que en la semifinal contra l'Atlètic de Madrid.

L'Athletic Club ha convidat el Madrid a ser més protagonista del que ho va ser en el partit contra el Barça. Aquell dia els d'Ancelotti van poder apostar per sortir més a la contra que no pas a proposar. Avui els de Marcelino els han cedit la iniciativa del joc i en aquest escenari als blancs els ha costat més generar ocasions de gol. De fet, el primer quart d'hora ha passat sense cap xut entre els tres pals, ni a una porteria ni a l'altra.

La primera aproximació perillosa ha arribat en el minut 18 i l'ha protagonitzat Karim Benzema. El francès ha rebut tot sol a la frontal de l'àrea gran i ha provat fortuna des de lluny. El seu xut l'ha desviat Unai Simón a córner. Mateix final per a un cacau també des de la llarga distància en el minut 26, obra aquesta vegada de Casemiro.

Sense ser cap vendaval, era el Reial Madrid qui arribava a l'àrea rival amb més facilitat i en una d'aquestes incursions ha arribat el primer gol del partit. En el minut 38, els blancs han sortit bé de la pressió basca en l'inici de la jugada i han fet arribar la pilota a Rodrygo. El brasiler ha protagonitzat una gran conducció abans de deixar-li una pilota preciosa a Modric. El croat, inèdit fins aleshores, ha rematat de primeres i dibuixant una paràbola imparable per a Unai Simón.

L'Athletic, amb pocs arguments ofensius fins al moment del gol, ha volgut fer un pas endavant abans de la mitja part. En el minut 46, ja en temps de descompte, Sancet ha mirat d'empatar amb un xut dirigit a l'escaire llarg de Courtois, que ha sortit desviat. Ha estat la darrera acció destacada de la primera part, que ha acabat amb avantatge mínim per als madrilenys.

Marcelino ha mogut la banqueta durant el descans i ha fet entrar Nico Williams en el lloc de Berenguer. Però si el tècnic del conjunt basc havia fet algun pla per a la remuntada, les esperances se li han començat a esvair ben aviat. Al minut 49, i després de revisar-lo ell mateix al monitor del VAR, Soto Grado ha assenyalat penal per mans de Yeray després d'un xut de Benzema. El nou blanc l'ha convertit per fer més gran l'avantatge madridista.

Tret d'un parell de cops de cap de Raúl García que han sortit desviats, l'Athletic Club no ha sabut refer-se del cop que ha suposat el 2-0. El Madrid s'ha fet encara més amo i senyor de la final comandat per uns estel·lars Kroos i Modric, que a la segona part han ofert un recital de futbol.

Però en el tram final del matx el Madrid s'ha relaxat i això ho ha aprofitat l'Athletic per començar a generar perill. I en el minut 86, Soto Grado ha assenyalat penal per mans de Militao després d'un cop de Raúl Garcia. El central portuguès, a més, ha estat expulsat. El mateix Raúl García ha xutat el penal però Courtois l'ha aturat amb els peus, com si d'un porter d'handbol es tractés. Nova demostració del gran moment de forma que viu el porter belga.

Al final doncs, el Reial Madrid s'ha endut la Supercopa per dotzena vegada en tota la seva història. Se situa doncs a només una victòria del Barça, que l'ha guanyat 13 vegades i encapçala el rànquing d'aquesta competició. Els blaugranes, per cert, han vist la final per televisió. Dijous, a la Copa, visitaran precisament l'Athletic Club a San Mamés.