Joan Laporta i Florentino Pérez, a la llotja durant un clàssic (EFE)
Futbol

El govern d'Espanya trasllada a la UE la seva oposició a la Superlliga

L'Advocacia de l'Estat ha traslladat al Tribunal de la UE l'oposició a la Superlliga

Redacció Esport3Actualitzat

L'Advocacia de l'Estat ha fet arribar al Tribunal de Justícia de la Unió Europea un document relatiu al cas de la Superlliga, en el qual exposa que no té sentit crear noves competicions al marge de les estructures federatives ja existents.

L'escrit "amb criteri jurídic", segons ha confirmat EFE, manté la posició de l'executiu des del començament del cas a l'abril, quan dotze clubs, entre els quals figuraven el Reial Madrid, el Barça i l'Atlètic de Madrid, van anunciar la creació de la competició.

Els clubs que segueixen en el projecte, només el Reial Madrid, el Barcelona i la Juventus, van presentar una denúncia al jutjat del mercantil número 17 de Madrid contra la UEFA i la FIFA per abús de posició dominant i van demanar mesures cautelars per evitar possibles sancions, que van ser estimades. El govern espanyol no va donar suport al projecte i va demanar als presidents dels tres clubs de la Lliga espanyola que dialoguessin per trobar una solució.

El secretari d'estat per a l'Esport, José Manuel Franco, va assenyalar llavors que no contemplava la Superlliga sense l'empara i la tutela de la UEFA, i va defensar el diàleg i la negociació entre les parts.

El cas va arribar al Tribunal de la UE perquè determinés si hi havia abús de posició dominant de la FIFA i la UEFA a l'impedir l'organització de competicions fora del seu àmbit.

ARXIVAT A:
Superlliga
Anar al contingut