Futbol

El format de competició de la Superlliga, al detall

El Futbol Club Barcelona és un dels equips que ha participat en la creació d'aquesta nova competició a Europa, que estarà presidida per Florentino Pérez

Redacció Esport3Actualitzat

FC Barcelona, Reial Madrid, Atlètic de Madrid, Juventus, Milan, Inter, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal i Tottenham s'han unit per crear la Superlliga. La nova competició europea estarà formada per 20 equips, dels quals 5 es podran classificar cada temporada i la resta seran fixos.

 

La Superlliga europea té previst donar el tret de sortida a l'agost del 2022 i els clubs que la disputaran mantindran els calendaris habituals de les seves respectives competicions domèstiques. La competició estarà presidida pel president del Reial Madrid, Florentino Pérez.

 

"Ajudarem el futbol a tots els nivells a ocupar el lloc que li correspon al món. El futbol és l'únic esport global al món amb més de 4.000 milions de seguidors, i la nostra responsabilitat com a grans clubs és respondre als desitjos dels aficionats.", Florentino Pérez.

 

El format de la competició, al detall

Els fundadors de la nova competició ja tenen el format decidit: d'acord amb el pla inicial, hi haurà 15 equips fixes -entre ells els 12 fundadors- i 5 que aniran rotant per mèrits esportius.

El sistema de competició indica que hi haurà dos grups de 10 equips cadascun, que jugaran una fase amb anada i tornada -18 jornades-. Els 3 primers de cada grup passaran directament als quarts de final; les 2 places que queden sortiran d'una repesca entre els quarts i cinquens classificats.     

Els quarts de final i les semifinals seran a doble partit i la final, a partit únic, tal com passa actualment amb la Champions

 

 

ARXIVAT A:
Superlliga
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut