Jairo, en una acció del partit del Burgos - Girona (Font: LFP)

El Girona compleix l'expedient a Burgos (0-0) i jugarà el play-off d'ascens a Primera Divisió

Els de Míchel acaben la fase regular en sisena posició i s'enfrontaran a l'Eibar a les semifinals de l'eliminatòria. L'anada serà dijous, a les 7 de la tarda, a Montilivi i la tornada diumenge, a 2/4 de 7, a l'Estadi Municipal d'Ipurua

Xavier Aymamí ValeroActualitzat

Míchel havia qualificat el partit de "final", tot i ser conscient que amb un punt n'hi havia prou per aconseguir l'objectiu de jugar el play-off d'ascens. I així ha estat. L'empat sense gols del Girona a El Plantío (0-0) ha estat suficient perquè el Girona pugui jugar per tercer any consecutiu el play-off d'ascens a Primera Divisió.

La tarda no havia començat gaire esperançadora per al Girona, que a poc més d'una hora de començar el partit ha informat que Iván Martín era baixa per una lesió a la musculatura isquiosural esquerra. Un contratemps que Míchel ha resolt donant entrada a Samu Sáiz a l'onze inicial. La resta, l'onze de gala amb el permís de Juanpe, que ha començat el partit des de la banqueta.

El partit s'ha iniciat amb l'equip local inquietant la porteria gironina. Al minut 9, en una jugada entre empentes i rodolons, Pablo Valcarce ha posat a prova Juan Carlos, que ha aturat un xut providencial a boca de canó. La rèplica del Girona, al minut 11, ha vingut de les botes d'Aleix Garcia amb un xut des de la llarga distància que ha refusat Alfonso Herrero. I un minut després, el xut de Borja Garcia ha marxat desviat per molt poc de la porteria del Burgos. A partir d'aquí, el partit ha entrat en letargia, amb cap dels dos equips gaudint d'ocasions clares de gol. Un tímid xut de Samu Sáiz al minut 42 ha estat l'última declaració d'intenció de gol gironina abans d'acabar la primera part.

Juan Carlos salva el Girona

La segona part a El Plantío ha començat igualment ensopida, sense ritme de joc per part de tots dos equips. Al minut 63, Saúl Berjón ha rematat desviat una centrada lateral que poc ha inquietat Juan Carlos. Al minut 68, ha arribat l'ocasió més clara del Burgos després d'una errada en la sortida de la pilota de Jairo, on Claudio ha xutat sol davant del porter manxec del Girona, que ha demostrat els seus grans reflexos amb una mà salvadora. D'haver acabat l'ocasió en gol, els catalans haurien tingut en un seriós problema perquè haurien caigut fins a la setena posició momentània.

Al minut 74, Borja Garcia ha hagut de deixar el terreny de joc, entre llàgrimes, després de lesionar-se tot sol. És aleshores quan Míchel ha donat entrada a Juanpe, tornant a la línia de tres centrals, i posant més múscul al darrere sabedor que el punt era suficient per aconseguir l'objectiu de jugar el play-off d'ascens. El partit ha entrat un altre cop en fase de repòs, amb el Girona sense inquietar la porteria de l'equip de Castella i Lleó.

Amb aquest empat, el Girona acaba sisè la fase regular i s'enfrontarà a les semifinals del play-off d'ascens a l'Eibar. L'anada, dijous a les 7 de la tarda a Montilivi, i la tornada, diumenge, a 2/4 de 7 a l'Estadi Municipal d'Ipurua. De passar ronda, esperaria el guanyador de l'eliminatòria entre el Las Palmas i el Tenerife.