Girona

El Girona cau en l'últim minut al camp del Betis (3-2)

Els d'Eusebio tornaran de Sevilla amb les mans buides en un partit en què han merescut més

Jordi FargasActualitzat

El Girona sumava sis jornades de Lliga sense guanyar. El Betis, tres. En joc hi havia tres punts importants, que podien servir per allunyar-se una mica més de la zona baixa i no perdre pistonada amb la zona alta. Dos punts separaven els andalusos dels gironins, i els d'Eusebio Sacristán, en cas de guanyar, podien avançar els de Setién en la classificació. Com a problema afegit, la baixa de Christian Stuani per sanció. Dels 21 gols anotats pel Girona fins ara, més de la meitat, 12, portaven la firma de l'uruguaià.

Després d'uns primers minuts de tempteig, sense ocasions de perill ni a una porteria ni a una altra, una jugada aïllada ha acabat amb una falta de Pedro Porro molt a prop de la frontal de l'àrea. El llançament, de Christian Tello, ha acabat significant l'1-0. La pilota anava ben dirigida, però tampoc Bounou, que tornava a la titularitat, ha estat prou fi.

Aquest gol ha donat tranquil·litat als andalusos, mentre els d'Eusebio havien d'arriscar si no volien tornar de Sevilla amb les mans buides. El Betis no ha sabut aprofitar cap ocasió, i en canvi, el Girona, tampoc no s'ha desordenat buscant sense seny l'empat. I l'ha trobat aprofitant una errada dels verd-i-blancs. Una cessió enrere de Barragán cap a Pau López ha quedat curta, Doumbia ha recuperat la pilota, l'ha deixada per Portu i aquest per a Aleix García, que ha fet l'1-1 en el minut 36.

El Betis s'ha posat nerviós, el Girona ha crescut i hauria pogut marcar amb un parell d'ocasions en què el porter dels andalusos ha enviat amb problemes la pilota a córner. Però ha estat una nova errada local el que ha mogut el marcador, en el minut 44. A Pau López se li ha escapat una pilota fàcil que protegia Javi García, Portu l'ha recuperada i ha fet una centrada que Seydou Doumbia, amb una rematada de cap, ha convertit en l'1-2.

La segona part s'ha iniciat amb el Betis obligat a ser més ambiciós i quan tot just se n'havien disputat tres minuts els de Setién han marcat, però el gol de Bartra ha estat anul·lat per fora de joc del defensa català.

Semblava que el Girona tenia controlat el partit, però un contraatac dels andalusos després d'un córner a favor dels d'Eusebio els ha servit per igualar un altre cop el marcador. Canales ha deixat la pilota per Loren, que amb un xut creuat que ha passat entre les cames de Pere Pons ha fet el 2-2.

Quedava encara més de mitja hora per al final i el partit estava totalment obert, amb atacs d'uns i dels altres, però durant una bona estona sense ocasions prou clares. De mica en mica tots dos equips han anat afluixant, sobretot pel desgast físic, però aquest desgast ha afectat més el Girona que el Betis, que els últims minuts ha tancat els d'Eusebio al seu camp.

I en l'últim minut del temps afegit, la jugada clau. Lo Celso s'ha avançat a Douglas Luiz quan volia refusar una pilota a l'interior de l'àrea, i ha acabat en un clar penal. Canales ha enganyat Bounou i ha fet el 3-2 final. Ja són set, doncs, les jornades que acumula el Girona sense guanyar un partit de Lliga.