Jakub Janko en una imatge del seu compte d'Instagram
Jakub Janko en una imatge del seu compte d'Instagram
Futbol

El futbolista txec del Getafe Jakub Jankto fa pública la seva homosexualitat

És el primer futbolista de LaLiga a fer-ho públic, tot i que actualment està cedit a l'Sparta de Praga

Actualitzat

Nova declaració pública en un entorn tradicionalment poc propens a acceptar la diversitat sexual, com és el futbol masculí. El jugador de la selecció txeca de futbol Jakub Jankto, de 27 anys, ha declarat la seva homosexualitat i s'ha convertit en un dels primers futbolistes a fer-ho públicament.

En un vídeo a Instagram ha explicat:

"Tinc família, tinc amics, tinc una feina, que intento fer el millor que puc durant anys, amb serietat, professionalitat i passió."

"Soc homosexual, i no vull amagar-me més temps."

 "Com tothom, tinc les meves fortaleses i les meves debilitats i reivindico el meu desig de viure la seva vida en llibertat, sense pors, sense prejudicis, sense violència, però amb amor."

 

 

Jankto, internacional de la selecció absoluta del seu país des del 2017 (45 partits), ha militat entre el 2014 i el 2021 al Calcio italià (Ascoli, Udinese i Sampdoria), i després a la Primera Divisió amb el Getafe, fins que després d'una lesió va ser cedit a l'Sparta de la seva ciutat natal.

Altres casos en el món del futbol

L'octubre del 2021, l'australià Josh Cavallo va ser el primer de trencar aquesta barrera entre els futbolistes professionals en anunciar la seva homosexualitat.

Uns mesos després va ser el jugador del Blackpool Jake Daniels en anunciar la seva homosexualitat. Llavors va ser el primer futbolista professional a fer-ho a Europa.

 

Anar al contingut