FUTBOL

El futbolista del Blackpool Jake Daniels anuncia que és homosexual

L'anglès es converteix en l'únic futbolista professional obertament gai d'Europa

Redacció Esport3Actualitzat

Jake Daniels, un jugador del Blackpool --equip que juga a la segona divisió del futbol anglès-- s'ha convertit en l'únic futbolista masculí en actiu obertament homosexual d'Europa. Ha fet el pas en una entrevista televisada, on ha declarat que "no volia mentir més". "Estic preparat per ser jo mateix, ser lliure i confiar en tot això", ha explicat.

L'anglès és el primer futbolista professional britànic que es declara gai des de Justin Fashanu l'any 1990. Actualment, en tot el món, només hi ha un altre futbolista professional obertament gai, el jugador de l'Adelaide United Josh Cavallo.

Daniels, de només 17 anys, ha confessat que no ha estat gens fàcil fer pública la seva orientació sexual.

"Durant molt de temps vaig pensar que havia d'amagar la meva homosexualitat si volia ser, com soc ara, futbolista professional. Em preguntava a mi mateix si havia d'esperar a retirar-me per sortir de l'armari. Cap altre jugador professional ha fet el pas, però sabia que això em portaria a mentir durant molt de temps i que no podria ser jo mateix ni dur la vida que vull."

"Al Blackpool tot ha anat genial. Soc amb ells cada dia i em fan sentir segur. Els meus companys m'han donat suport, la seva reacció ha estat brillant. D'alguna manera s'han mostrat sorpresos i s'han preguntat per què no els ho vaig dir abans."

El futbolista ha admès que podria trobar-se amb reaccions homòfobes a les xarxes socials o als estadis, però diu que està preparat per afrontar-ho.

"Per a la gent és fàcil assenyalar. Tal com jo ho veig, els que m'escridassin estaran pagant per veure'm jugar i jo viuré la meva vida i guanyaré diners amb això. Així que crida el que vulguis, que no canviarà les coses."

Suport unànime a Anglaterra

L'anunci de Daniels ha suposat la reacció positiva del món del futbol i també de la política. El president del Regne Unit, Boris Johnson, li ha agraït "la valentia" i clubs de la Premier League com el Manchester United, el Manchester City i el Chelsea han dit que estan "orgullosos" d'ell.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut