Futbol

L'australià Josh Cavallo trenca una barrera en anunciar la seva homosexualitat

El jugador de l'Adelaide United es converteix en un dels primers futbolistes en actiu a sortir de l'armari

Redacció Esport3Actualitzat

El jugador de l'Adelaide United, Josh Cavallo, ha trencat una barrera en declarar la seva homosexualitat. Es tracta d'un dels primers jugadors en actiu que es declara homosexual en un entorn tradicionalment poc propens a acceptar la diversitat sexual, com és el futbol masculí.

"Avui em sento preparat per parlar d'un aspecte de la meva vida. Em sento orgullós d'anunciar públicament que soc gai (...) Mentre m'anava fent gran, sempre vaig sentir la necessitat d'amagar-me perquè em sentia avergonyit. Avergonyit de no ser capaç de fer el que m'agrada i ser gai (...) Espero que mostrant públicament qui soc podré mostrar a altra gent que s'identifica amb els valors LGBTQI+ que són benvinguts a la comunitat del futbol."  

 

 

 

Cavallo, de 21 anys, és una de les joves promeses del futbol australià. Internacional sub-21 amb la selecció oceànica, també va ser inclòs en l'equip ideal de promeses de l'A-League la temporada passada.

No és el primer futbolista que es declara homosexual, però tret de Justin Fashanu, són rars els exemples de jugadors que hagin fet pública la seva condició mentre encara estaven en actiu. L'alemany Thomas Hitszlsperger o el nord-americà Robbie Rogers, per exemple, van decidir fer el pas un cop ja havien penjat les botes.

La declaració de Cavallo ha recollit adhesions de forma immediata en el món del futbol a Austràlia i a la resta del món, començant pel seu club i la federació australiana. Un dels primers a lloar la seva valentia ha estat Javi López, excapità de l'Espanyol i company seu a l'Adelaide United.

 

Cavallo ha rebut un suport absolut a les xarxes. També el jugador del Barça Gerard Piqué ha volgut visibilitzar el gest de Cavallo i li ha ofert el seu suport a la xarxa:

"No tinc el plaer de conèixer-te personalment, però vull donar-te les gràcies per aquest pas que has fet. El món del futbol està molt endarrerit i estàs ajudant que avanci."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut