Barça

El dia que Lewandowski gairebé deixa el futbol

El davanter del Barça va estar a punt d'engegar-ho tot a rodar quan encara no havia debutat al futbol professional

Francesc LatorreActualitzat

El Camp Nou i el Barça gaudeixen ara dels gols de Robert Lewandowski, com abans ho havien fet els aficionats del Bayern de Munic i, encara abans, els del Borussia Dortmund. Però va faltar molt poc perquè aquests gols no els fruís ningú, perquè va faltar molt poc perquè el davanter polonès deixés el futbol quan era molt jove.

Lewandowski va començar a jugar al Varsòvia, un petit i modest club de la seva ciutat. Allà l'anomenaven Bobek. Sempre era el més prim i escanyolit de l'equip, però els seus primers tècnics expliquen que compensava amb talent aquesta falta de fortalesa física.

En el seus primers anys al Varsòvia, a Lewandowski el coneixien com Bobek

La vida li dona dues bufetades

Bobek crida l'atenció dels clubs més forts i acaba fitxant pel filial del Legia de Varsòvia, el somni de qualsevol nen nascut a la capital polonesa. Té 17 anys i la carrera encarrilada.

De sobte, però, la vida li dona dues bufetades en qüestió de mesos; dues bufetades que ho aturen tot de cop. La clatellada més forta, la mort del seu pare, la seva referència, el seu model, el seu ídol. L'altra, una lesió muscular que fa que el Legia decideixi no renovar-li el contracte.

El Legia no li va renovar el contracte després de tenir una lesió muscular quan jugava al filial


Explica la seva mare que el dia que els ho van comunicar, en Robert estava enfonsat, que no volia menjar, no volia parlar amb ningú. Apareixen els dubtes. Així ho explica el mateix Robert Lewandowski:

"Tenia dues alternatives. Una era rendir-me, acceptar que ja no tindria més oportunitats i buscar alguna cosa diferent per a la meva vida. L'altra era rebel·lar-me i lluitar més fort, entrenar més fort, treballar més fort per demostrar al Legia que s'estaven equivocant amb aquella decisió. Sortosament vaig acabar triant aquesta segona opció".

 

Lewandowski, al costat del seu pare, el seu gran referent d'infància

Marek Krzywicki, una figura clau per a Lewandowski

En aquells moments de dubtes, apareix i esdevé clau la figura de Marek Krzywicki,, un dels primers entrenadors que havia tingut quan era petit al Varsòvia. Rep una trucada de la seva mare i li dona l'empenta necessària per continuar jugant.

Així ho explica el Marek:

"El Robert i la seva mare em van venir a veure. Jo l'havia entrenat quan era molt petit. Ell estava desorientat i decebut, perquè jugar al Legia era una gran il·lusió que s'havia esfumat de cop. No sabien ben bé què fer i buscaven consell sobre com redreçar la carrera. El vam convèncer que havia de seguir jugant i li vam recomanar que fitxés per un equip de la Tercera Divisió, el Znicz Prusków. Podem dir que allí va començar la seva reconstrucció personal".

Lewandowski, al costat de Marek Krzywicki, figura clau per a que no abandonés el futbol

El Legia el torna a descartar!

Efectivament, el Znicz Pruskow jugava a Tercera Divisió. Era un pas enrere per fer-ne molts més endavant amb el pas del temps.

Lewandowski va començar a marcar gols com xurros i va portar l'equip a la Segona Divisió. Aconsegueix ser el màxim golejador a Segona i el seu nom torna a sonar amb força. Els grans comencen a interessar-se per la seva contractació. Lewandowski estarà eternament agraït al Znicz Prusków:

"Va ser una decisió encertadíssima. Ells em van donar el temps necessari per poder-me recuperar bé de la lesió. Ells van permetre que amb el temps pogués estar al cent per cent. Estic molt satisfet d'aquells dos anys i molt agraït per l'oportunitat que em van donar".

El Legia torna a escena i, per increïble que pugui semblar, el torna a descartar. Diuen que demanava massa diners sent tan jove i van preferir apostar, atenció, per Mikel Arruabarrena, procedent del Tenerife. El basc no va funcionar i només va jugar 10 partits, en què no va marcar cap gol.

La resta, una carrera d'èxits

Mentrestant, Lewandowski va fitxar pel gran rival del Legia, el Lech Poznan. Els seus 41 gols en 82 partits van ser determinants per a la consecució de la Lliga, la Copa i la Supercopa polonesa.

Llavors arribaria el traspàs al Dortmund, primer, i al Bayern després. La resta de la història està escrita a base de gols.

ARXIVAT A:
Lewandowski
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut