Ral·li Dakar

El Dakar afronta la jornada de descans amb els francesos Peterhansel i Despres com a líders

Jornada de descans al Dakar. El ral·li ha arribat a l'equador amb els francesos Peterhansel i Despres com a líders, en cotxes i motos, respectivament. Marc Coma, a poc més de set minuts de Despres, no perd de vista la primera plaça i just darrere del pilot d'Avià, dos catalans més, Jordi Viladoms i Gerard Farrés, sisè i setè a la general. Aquest any corren amb l'equip italià Bordone-Ferrari i sota la direcció tècnica d'un dels pilots amb més experiència al Dakar, Jordi Arcarons. Dilluns es disputarà la vuitena etapa, entre Copiapó i Antofagasta, amb 477 quilòmetres cronometrats.

Actualitzat
Aquest diumenge al Dakar hi ha jornada de descans. Repòs obligat per als pilots, després del primer contacte amb les dunes del desert d'Atacama, on Marc Coma, en la categoria de motos, ha començat la remuntada. El pilot d'Avià va guanyar la setena etapa, però encara és segon, a gairebé vuit minuts de Cyril Despres. Tot i el desavantatge a la classificació. Coma ha fet un balanç positiu i afronta amb optimisme la segona meitat del ral·li.

"És veritat que ho tenim difícil, però no és imposible. Amb la victòria d'etapa i veient el que queda de cursa, sóc optimista i el triomf mentalment m'ha reforçat molt", va assegurar Coma a l'arribada al campament de Copiapó després de finalitzar l'etapa. "Queda molt ral·li, no hem fet ni la meitat de quilòmetres i poden passar mil coses. La carrera és viva, hi ha moments on algú es pot perdre per un error de navegació o pot tenir un problema mecànic", va afegir.

A la part alta de la classficació de motos, també hi ha dos pilots catalans més, Jordi Viladoms i Gerard Farrés, sisè i setè, que corren amb l'equip italià Bordone Ferrari, a les ordres de Jordi Arcarons.

Per la seva banda, en cotxes el domini també és d'un pilot francès. Stéphane Peterhansel, guanyador d'aquesta prova en nou ocasions, lidera amb mà de ferro la classificació general, amb més d'11 minuts d'avantatge respecte el segon, el polonès Holowczyc, i el nord-americà Ben Gordon, tercer, a més de 13 minuts. El català Nani Roma ocupa la quarta posició, a 18 minuts i 5 segons del seu company d'equip, i lluitarà per pujar al podi final.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut