Jocs Olímpics

El COI anuncia que Madrid, Roma, Istambul, Bakú, Doha i Tòquio són les aspirants a organitzar els Jocs Olímpics del 2020

Madrid, Roma, Istanbul, Bakú, Doha i Tòquio són les ciutats candidates a organitzar els Jocs Olímpics del 2020, segons ha anunciat oficialment el COI, que dijous a la mitjanit va tancar el termini per presentar candidatures. Aquestes sis ciutats, quatre europees i dues asiàtiques, es disputaran ser la seu dels Jocs en un llarg concurs que conclourà el 7 de setembre del 2013 a la capital argentina, Buenos Aires, on els membres del Comitè Olímpic Internacional decidiran la guanyadora. Abans, el maig del 2012, l'organisme internacional haurà fet una preselecció per descartat les ciutats que no tinguin possibilitats.

Actualitzat
És el nombre més baix de candidatures des de les eleccions per als Jocs del 2000, en què hi va haver cinc aspirants. Pels Jocs del 2016 van ser-ne set. Després que Madrid, Roma, Istanbul i Tòquio formalitzessin les seves intencions pel 2020 a principi de l'estiu, i que Doha s'unís fa una setmana, Bakú, la capital d'Azerbaidjan, es va reservar la sorpresa d'anunciar públicament la seva candidatura dijous, últim dia hàbil, tot i que el COI ja en tenia coneixement.

Tercer intent de Madrid


Madrid es presenta per tercera vegada consecutiva, després d'acabar tercera en les eleccions pels Jocs del 2012 i segona als del 2016. En aquesta última ocasió, va coincidir com a candidata amb Tòquio -que ja els va organitzar el 1964-, Doha i Bakú, tot i que aquestes darreres no van passar el tall. Istanbul demana els Jocs per cinquena vegada, després de provar-ho, sense èxit, el 2000, 2004, 2008 i 2012. Va fer el seu millor paper amb el projecte pel 2004, en què va passar el tall i la primera ronda de l'elecció final. Roma, que va organitzar uns Jocs l'any 1969, també els va demanar el 2004. Doha, que si guanyés hauria de celebrar la competició, a causa de la calor, entre els mesos de setembre i octubre, no va passar el tall el 2016.
Anar al contingut