Ral·lis

El "Chaleco" López, en motos, i Leònid Novitskiy, en cotxes, primers líders del Dakar 2012

El xilè Francisco "Chaleco" López ha estat el guanyador en la categoria de motos de la primera etapa del Ral·li Dakar 2012, que ha començat aquest diumenge a la localitat argentina de Mar del Plata. López ha completat els 60 quilòmetres cronometrats de recorregut amb un temps de 32 minuts i 37 segons, i ha avantatjat en 14 segons el català Marc Coma, que ha estat segon. La tercera posició ha estat per a l'argentí Javier Pizzolito mentre que Cyril Despres ha acabat tretzè. En cotxes, el rus Leonid Novitskiy ha guanyat la primera etapa del Dakar d'avui en cotxes, en què Nani Roma ha acabat tretzè a 2 minuts i 20 segons. L'actual campió de la prova, el qatarià Nasser Al Attiyah, ha perdut més de 9 minuts a causa de problemes mecànics.

Actualitzat
El xilè Francisco "Chaleco" és el primer líder del Dakar en motos, després de completar amb 14 segons d'avantatge sobre Marc Coma el tram cronometrat de la primera etapa, de 60 quilòmetres. La tercera plaça ha estat per a l'argentí Javier Pizzolito mentre que el francès Cyril Despres ha acabat tretzè, a 1 minut i 48 segons del guanyador de l'etapa. La caravana segueix ara fins a Santa Rosa de la Pampa fins a completar els 820 previstos per aquest diumenge. En total, els participants d'aquest any faran gairebé 9.000 quilòmetres de recorregut, 4.300 d'especial, i amb la gran novetat del desert peruà com a element sorpresa.

Aquest Dakar 2012 serà més dur i premiarà l'experiència dels pilots, com Nani Roma, que competeix amb un Mini, o el vigent campió, Nasse al-Attiyah, que té el català Lucas Cruz com a copilot del seu Hummer. En motos, Marc Coma torna a ser el gran favorit. El pilot d'Avià competirà pel triomf final a Lima amb el seu company de KTM, el pilot francès resident a Andorra Cyril Despres.

En cotxes, la victòria d'etapa ha estat per al rus Leònid Novitskiy. Dos minuts després ha arribat el català Nani Roma, en tretzena posició, que, tot i això, ha quedat més ben classificat que el seu màxim rival, Nasser al-Attiyah. El qatarià, un dels favorits i actual defensor del títol, ha tingut problemes mecànics i ha cedit gairebé 10 minuts. Tots els detalls d'aquesta prova, a tres quarts de nou del vespre, al canal Esport3, on cada dia podran seguir pam a pam aquest Dakar.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut