Rugbi

El Camp Nou empeny els Dragons Catalans cap al triomf contra el Wigan (33-16)

El conjunt de Steve McNamara ha defensat amb encert els embats d'un Wigan dominador a la primera part i ha obtingut la recompensa a la segona. Els visitants, animats per quatre mil aficionats anglesos, han acabat erràtics i superats.

Jordi SunyerActualitzat

Els Dragons Catalans han consolidat la seva posició a la meitat alta de la classificació de la Superlliga de rugbi a tretze en escombrar els Wigan Warriors (33-16) en un matx festiu que ha reunit 31.555 espectadors al Camp Nou, rècord d'assistència en un partit de fase regular de Superlliga i en un duel d'aquesta especialitat al país. El conjunt rossellonès ha sabut superar la destacada baixa de Sam Tomkins, ex-Wigan ara als Catalans i, amb un remarcable desplegament físic, han superat l'actual vuitè classificat de la competició.

Els Dragons han aconseguit avançar-se en una de les primeres accions del matx a través d'un cop de càstig transformat pel precís arrière Tony Gigot, però s'han vist ràpidament sotmesos pels wiganers. Els Warriors han jugat bona part del primer temps a camp contrari i han estat en diverses ocasions a punt d'anotar la primera marca, fins i tot amb un assaig invalidat pel videoarbitratge. La defensa catalana ha estat marmòria, i una intervenció de Sam Moa sobre Joe Greenwood, molt a prop de la línia de marca, ha propiciat la substitució del segona línia visitant.

Però els perpinyanesos han exhibit una notable eficàcia en l'atac, anotant pràcticament cada vegada que s'han acostat a la zona de marca rival. Micky McIlorum ha anotat el primer assaig del partit, amb transformació de Gigot, per situar el 8-0 en el marcador. Els de Lancashire només han pogut sumar punts després d'un greu error de l'àrbitre, que ha ignorat un avant en una acció finalitzada amb assaig de Liam Marshall i transformació de Zak Hardaker. Sí que ha encertat el col·legiat Thaler en invalidar una marca de Marshall just començar la represa; l'ala ha plantat l'oval just al costat del pal que delimita la zona de marca, però havia trepitjat més enllà de la línia de touche uns instants abans.

En canvi, i un cop més, en la primera ocasió que els catalans s'han plantat a la zona sensible adversària, han aconseguit el segon assaig del partit, a través de David Mead, després d'una fabulosa recuperació de Sam Kasiano. Gigot ha executat la transformació i el partit s'ha començat a decantar a partir d'aquí, mercès als impactes psicològics derivats de l'efectivitat i la bona defensa dels Dragons. Samisoni Langi i Kasiano han anotat dues marques pràcticament consecutives, de les quals Gigot només ha aprofitat la transformació de la segona, però el jugador d'Avinyó s'ha refet amb un drop que ha afegit un punt a l'avantatge rossellonès. Descentrats, els Warriors han vist com David Mead aprofitava una pèrdua després d'una mala transmissió per avançar, sense oposició, cap a la zona de marca, per plantar l'oval sota pals i facilitar la transformació de Gigot. Els dos últims assajos del partit, dels visitants Oliver Gildart i Zak Hardaker, aquest a l'últim segon de partit, han estat pràcticament testimonials. La festa del rugbi lliga que han dissenyat els Dragons pel seu retorn al sud de l'Albera ha tingut un final perfecte, qui sap si una esperança per a la recuperació d'aquesta modalitat, ara abandonada, al Principat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut