Un gol de Pedri tomba el Celta (1-0) i garanteix el liderat al Barça abans del "clàssic"

Els blaugranes han suat de valent per sumar els tres punts. El Celta ha fregat l'empat en el segon temps i Ter Stegen, fins i tot, ha salvat un gol cantat a Iago Aspas

Líder al clàssic. Així es presentarà el Barça, diumenge que ve, al Bernabéu. N'ha tingut prou amb un gol de Pedri per superar el Celta i encarar amb forces una setmana gran. Ara bé, els de Xavi han hagut de suar la victòria fins a l'últim sospir davant d'un rival que, en el segon temps, ha tingut els blaugranes contra les cordes.

Amb la visita de l'Inter i el "clàssic" a l'horitzó, el tècnic egarenc ha fet un onze de circumstàncies, amb una defensa inèdita. Hi han coincidit els tres laterals esquerres de l'equip, amb Marcos Alonso com a central.

També ha estat un esquerrà el que ha donat el primer avís. Marchesín, amb una gran estirada, ha salvat el Celta del cacau de Raphinha des de lluny. El porter argentí ha tornat a intervenir, uns minuts més tard, després d'una rematada creuada de Ferran Torres.

Superat el primer quart d'hora, Pedri ha desequilibrat la balança. Gavi, en una nova demostració d'energia, ha guanyat l'esquena als defenses del Celta i ha servit la passada de la mort cap al canari. No ha estat gens afortunat Unai Núñez. Un mal refús del central ha permès a Pedri marcar a plaer

Només així s'ha despertat el Celta. Fins aleshores, havia estat del tot inofensiu. Ara bé, tampoc ha inquietat gaire Ter Stegen en tot el primer temps.

Penal escatimat a Raphinha

Abans del descans, també hi hagut temps per a la polèmica. Raphinha, després d'un bon dríbling, s'ha vist travat per Javi Galán dins de l'àrea. Segons l'àrbitre, Munuera Montero, no hi havia res sancionable. Ho ha entès com una "piscina" i així li ha fet veure al mateix Raphinha, força molest amb la decisió.

El pas pels vestidors ha transformat l'escenari. El Barça ha pagat els excessos de les últimes setmanes i el Celta s'ha sentit més alliberat. Així, en el segon minut de la segona part, Óscar Rodríguez no ha sabut culminar amb gol una contra vertiginosa. I, poc després, Piqué ha hagut de llançar-se a terra per desviar un xut a boca de canó del mateix Óscar.

A l'hora de partit, Xavi ha reaccionat amb tres canvis de cop. Ha donat descans, per exemple, a Pedri i ha mirat de sacsejar l'equip amb l'entrada d'Ansu Fati, Dembélé i Frenkie de Jong. No ha tingut l'efecte desitjat i, en el tram final, el Barça ha jugat amb foc... i ha estat a punt de cremar-se.

El Celta se n'ha anat del Camp Nou amb les mans buides tot i malbaratar diverses oportunitats clares. Fins i tot, a Strand Larsen li han anul·lat un gol per un fora de joc previ de Javi Galán. I, en el minut 84, Iago Aspas s'ha estavellat amb Ter Stegen. Ha evitat un gol cantat amb una aturada digna d'un porter d'handbol

Torna a veure el resum del Barça-Celta (1-0)