El Barça treu el caràcter de campió per derrotar un incòmode Bayer Leverkusen al Camp Nou (2-1)

Sergi Roberto i Luis Suárez han capgirat en els últims 10 minuts el gol incial de Papadopoulos en una victòria molt patida i que permet als blaugrana situar-se com a líders de grup després de la derrota de la Roma al camp del BATE Borisov

David CarballoActualitzat

El primer partit sense Leo Messi ha deixat en evidència les mancances d'un Barça sense una banqueta de garanties, però que ha tret el caràcter per guanyar un partit molt complicat contra un incansable Bayer Leverkusen que durant molts minuts ha tingut contra les cordes l'actual campió d'Europa. Sergi Roberto i Luis Suárez han esmenat a temps la plana.

Sandro Ramírez, l'escollit per Luis Enrique per suplir la baixa del crac argentí a l'onze, no ha pogut brillar en el seu debut com a titular a la Champions. El Bayer Leverkusen, un equip amb un estil molt similar al del Celta i que fa una pressió molt asfixiant i avançada, ha ofegat els blaugrana, incapaços de superar-la. El Barça, cada vegada més incòmode sobre la gespa del Camp Nou, ha vist com el partit es posava coll amunt quan en el minut 22, Papadopoulos ha fet el 0-1 rematant de cap a l'àrea petita un servei de córner.

Ter Stegen, cada vegada més discutit en aquest inici de temporada, no ha dubtat a esbroncar Luis Suárez, tot i que l'encarregat de defensar el primer pal era Mathieu, desastrós en la marca. El gol alemany ha descol·locat un Barça tocat i sense idees i Ter Stegen ha estat providencial evitant el segon de Bellarabi. Neymar, que ha intentat posar-se l'equip a l'esquena per la baixa de Messi, ha pogut fer l'empat amb un xut que s'ha estavellat al pal. En el refús, Wendell ha evitat a boca de gol la rematada de Sandro.

Remuntada de campió

La segona part ha començat igual la primera, amb una clara ocasió de l'exmadridista Chicharito Hernández, que ha perdonat una clara ocasió per fer el 0 a 2. Per acabar de complicar encara més les coses, Iniesta s'ha lesionat a la cuixa dreta i no ha pogut seguir. L'enèssima lesió de la temporada ha castigat un Barça cada vegada més precipitat en les seves accions ofensives.

Els canvis tampoc estaven servint de revulsiu, però, quan pitjor pintaven les coses, el campió d'Europa ha tret el caràcter per remuntar un partit que semblava perdut. Sergi Roberto, aprofitant un refús en curt de Leno, ha afusellat per fer l'empat, i Luis Suárez, amb una fuetada a l'escaire, ha culminat una remuntada que situa el Barça com a líder de grup, amb 4 punts. Amb aquesta patida victòria, l'equip de Luis Enrique s'ha estalviat un bon maldecap a la Champions.

El BATE sorprèn la Roma (3-2)

El BATE Borisov ha donat una de les sorpreses de la jornada i s'ha imposat a una Roma desconeguda. Els bielorussos han encarrilat el triomf gràcies a una gran primera part, on han marcat tres gols. Stasevitx ha inaugurat el marcador en el minut 8 i Mladenovic, amb un doblet, ha tret els colors del conjunt italià. La Roma ha reaccionat en la segona part i ha pogut maquillar el resultat advers amb gols de Gervinho i Torosidis, però ha acabat encaixant una derrota que la condemna a la cua de la classificació, amb un punt en dues jornades.