Actualitat blaugrana

El Barça presenta Touré, que deixa impressionats els metges en les proves físiques

Al Camp Nou continuen desfilant els nous fitxatges. L'endemà de la mediàtica presentació de Thierry Henry, el Barça va presentar Yaya Touré, que no va despertar tanta expectació com el francès, però que està cridat a tenir un paper clau i que tant s'ha trobat faltar aquesta temporada. Pot ocupar la demarcació de Márquez i Edmílson, o reforçar també defensivament el mig del camp. I, a partir d'ara, ha decidit que no es dirà Yaya Touré, sinó Touré Yaya. Portarà el dorsal 17. És el segon fitxatge, i el tercer serà un defensa, segons va explicar el secretari tècnic, Txiki Begiristain.

Actualitzat

A mig matí, Touré passava les últimes proves mèdiques abans de fitxar pel Barça. Una prova d'esforç i poca cosa més, i és que els metges van confirmar el que ja sabien: que té una gran fortalesa física. Un metre 91 d'alçada i 90 quilos de pes. Després va tocar la presentació en societat, al costat de Joan Laporta i Txiki Begiristain, el secretari tècnic, que per definir-lo va utilitzar un nom prou conegut en el món del futbol: Patrick Vieira.

"És un gran dia per a mi perquè compleixo el somni de jugar en un gran club". Aquestes van ser les primeres paraules del segon fitxatge del Barça, que en tot moment es va mostrar molt seriós i disposat a complir les expectatives. Touré, que arriba per solucionar la manca d'equilibri entre la part defensiva i l'ofensiva, no serà el darrer fitxatge, ja que Txiki va confirmar que esperen que la propera presentació sigui un reforç per la defensa.

Com va fer Thierry Henry, Touré va parlar del bon joc del Barça com a motiu principal per fitxar, a més de les explicacions que un exblaugrana, Gerard, fins ara company seu al Mònaco, li va donar. Sense les aglomeracions que hi va haver per Henry, Touré tampoc no va estar sol quan va sortir a trepitjar la gespa del Camp Nou, per primer cop, amb la samarreta blaugrana. Prop d'un miler d'aficionats s'hi van acostar per veure l'últim, per ara, fitxatge del Barça de cara a la pròxima temporada.

Motta té un peu i mig fora

Han fet els dos fitxatges clau de la temporada. Segons Txiki Begiristain, els fitxatges que han de donar equilibri tàctic a l'equip. Henry a la part ofensiva i Touré per resoldre les mancances de l'equip al migcentre defensiu. Amb Touré, Touré Yaya, com vol que el coneguin a Barcelona, Txiki considera resolta la posició de migcentre defensiu. Txiki compta també amb Márquez i Edmílson, que seran especialment importants durant la Copa Àfrica del mes de gener perquè Touré marxarà amb la Costa d'Ivori. Però Txiki no compta amb Thiago Motta, que els pròxims dies resoldrà la seva sortida.

Els esforços se centren ara a la línia defensiva. Les pròximes incorporacions seran defenses i el club està negociant amb Abidal, de l'Olympique de Lió, i amb Christian Chivu, de la Roma. D'altra banda, ara hi ha quatre extracomunitaris a la primera plantilla del Barça: Eto'o, Ronaldinho, Touré Yaya i Giovani dos Santos. El club confia resoldre aquesta situació amb les nacionalitzacions pendents de culminar de Dos Santos i Ronaldinho.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut