El Barça imposa un sever correctiu al Tacón (9-1) en la primera jornada de Lliga

El Barça aprofita les facilitats defensives i causa una destrossa al recentment ascendit equip madrileny

Xevi BardoletActualitzat

L'estrena del Barça femení a l'estadi Johan Cruyff ha estat molt plàcida (9-1). I l'estrena del Club Deportivo Tacón, futur Reial Madrid, a la màxima categoria, ha estat nefasta. El plantejament  del seu tècnic, David Aznar, amb una defensa en línia molt avançada, i els nervis del debut d'algunes de les seves jugadores han facilitat moltíssim la feina a les blaugrana.

En les primeres passades llargues, les de Lluís Cortés han caigut en fora de joc. Però, quan han trobat la precisió en la passada i el desmarcatge, les ocasions s'han multiplicat. Abans, al minut vuit, les locals han obert el marcador. Han aprofitat una greu errada de Lucía que l'ha entregat a Mariona Caldenteny i aquesta, ha assistit Alèxia Putellas (1-0). A la mitja hora de joc, la mateixa Putellas ha vist l'entrada d'Aitana Bonmatí (2-0), que tampoc ha perdonat davant Yohanna Gómez.

Amb 2 a 0 ha arribat el lluïment de Graham Hansen, un dels fitxatges estrella. La noruega ha fet i desfet per la banda dreta. Una centrada seva ha suposat el 3 a 0. Lucía, en una tarda per oblidar, se l'ha fet en pròpia porteria (3-0). I abans del descans, Hansen ha deixat el gol pràcticament fet a Mariona Caldentey (4-0).

Una altra de les grans incorporacions, Jennifer Hermoso, ha entrat poc després de l'arrencada de la segona part. Però el que ha arribat ha estat el gol de l'equip del districte d'Hortaleza. Una bona centrada de la sueca Jakobsson, l'ha rematat amb un gran cop de cap Jéssica Martínez.

Ha estat un petit parèntesi a l'allau blaugrana. En una altra passada a l'espai, Aitana Bonmatí ha resolt amb molta classe per fer el cinquè. Una jugada en què Lucía ha culminat la seva tarda negra i s'ha lesionat. Papers canviats en el 6 a 1, perquè Mariona Caldentey ha estat la creadora i Graham Hansen la culminadora. Només faltava Hermoso per incorporar-se al xou. Hi ha entrat, i de quina manera. Fent el setè, el vuitè i el novè. Els dos primers, molt plàcids per a l'exjugadora de l'Atlètic de Madrid. L'últim, una delícia, en el tempos afegit. Nou gols després d'una vintena llarga d'ocasions.

L'Atlètic de Madrid comença la defensa del títol amb victòria a Huelva

L'Atlètic, campió de les tres últimes temporades, ha començat la defensa del títol amb una treballada victòria per 0-1 davant de l'Sporting Huelva. Un solitari gol de Aissatou Tounkara en el minut 78 ha segellat el triomf del conjunt "colchonero".