El Barça derrota el Dépor a Riazor i s'assegura el liderat una setmana més (1-3)

No hi ha qui aturi el Barça en aquesta Lliga. L'equip blaugrana ha sumat una nova victòria en la seva visita a Riazor, un camp que no se li dóna excessivament bé, gràcies a la inspiració dels seus dos cracs. Messi ha obert el camí del triomf en el minut 26 però Adrián, aprofitant una errada de Sergio Busquets i Valdés, ha fet l'empat a un abans del descans. Quan més encallats estaven els blaugranes, Messi ha tornat a aparèixer per fer l'1-2 en el minut 79 i, a tres minuts del final, Ibrahimovic ha fet la sentència definitiva. El Barça ja suma 36 punts en 14 jornades i en té cinc d'avantatge sobre el Reial Madrid, que té un partit menys que els blaugranes.

Guardiola havia promès abans del partit que el Barça jugaria molt millor a Riazor del que ho va fer dimecres passat al camp del Xerez. Dit i fet. En la primera mitja hora, els blaugranes han tancat el Dépor a la seva àrea i han disposat de bones ocasions per avançar-se en el marcador.

Els blaugranes, amb l'onze de gala, han dominat de forma aclaparadora davant d'un rival completament superat i que ha vist com en el minut 26 Messi ha demostrat de nou per què és el millor jugador del món. L'argentí, que aquest diumenge rebrà a París la Pilota d'Or, ha controlat la pilota a la frontal i ha connectat un xut a la mitja volta fora de l'abast d'Aranzubia.

El 0-1 no ha fet baixar la intensitat d'un Barça molt superior. Els gallecs s'han defensat com han pogut, i Aranzubia, providencial, ha evitat el segon en un mà a mà amb Ibrahimovic. Però quan millor estaven jugant els blaugranes, en una jugada aïllada el Dépor ha tret petroli i ha fet l'empat a un en el minut 39. Primer Sergio Busquets falla en l'intent de refusar una pilota i Adrián, amb el cap, ha batut Víctor Valdés, que tampoc ha estat gaire encertat en una rematada sense excessiu perill.

El gol ha despertat un Dépor que havia estat adormit molts minuts. Això sí, just abans del descans Messi ha tingut l'última ocasió de la primera part per avançar el Barça però s'ha topat amb un inspirat Aranzubia. Al descans, s'ha arribat amb un sorprenent empat a un, un resultat injust veient els mèrits d'un i l'altre equip.

Messi i Ibra sentencien

Tot el bon joc de la primera meitat s'ha diluït en la represa. El Barça ha perdut fluïdesa i li ha costat molt més superar un Dépor molt ben plantat sobre el terreny de joc. Però quan més encallats estaven els blaugranes, a deu minuts per al final ha sorgit la figura de Messi per fer decantar la balança. Pedro, que ha entrat per un gris Henry, ha fet la centrada, i el crac argentí, amb un cop de cap inapel·lable, ha fet l'1-2. I la sentència definitiva ha arribat quan quedaven tres minuts per al final. Pilota a l'espai per a Abidal, i el francès ha fet una centrada enrere que Ibrahimovic, al primer toc, ha rematat per fer pujar l'un a tres al marcador. Desè gol d'Ibrahimovic en la Lliga i el Barça, que ha sumat tres punts més, i ja en són 36, i s'assegura el liderat una setmana més.