Barça

El Barça arrenca un empat a Mestalla i es manté líder en solitari (0-0)

Un Barça de dues cares ha arrencat un empat sense gols a Mestalla que li permet mantenir-se líder en solitari de la Lliga. A la primera meitat, els blaugranes han estat desconeguts i el València els han tingut contra les cordes. Valdés, providencial, ha evitat que els locals marxessin als vestidors amb avantatge en el marcador. A la represa, el Barça ha reaccionat, ha dominat més la possessió de la pilota i, tot i no tenir gaires ocasions de perill, ha mostrat una millora en el joc. Al final, un punt que tant xes com blaugranes han acabat donant per bo.

Actualitzat
Tàcticament, victòria d'Unai Emery sobre Pep Guardiola. El tècnic del València ha sorprès bàsicament per dues coses. Una, per jugar sense davanter centre. Ni Villa, lesionat, ni Zigic, que s'ha quedat a la banqueta. En punta, Mata, Pablo Hernández i Silva, els tres petits, amb una mobilitat que ha portat de corcoll la defensa blaugrana. I dos, per pressionar molt bé i molt amunt, provocant una pèrdua constant de pilotes per part del Barça. El resultat, un munt de contres del València, per sort per al Barça gairebé sempre mal resoltes.

No ha jugat Ibrahimovic i Messi ha actuat de fals davanter centre, amb Pedro i Iniesta per bandes. Desconegut l'argentí, discret el canari i prou recuperat el manxec. Seva, l'única ocasió del Barça en tota la primera part.

Tot i abaixar pistonada en la pressió, a la segona part el València ha tornat a disposar de les ocasions més clares. Valdés ha estat providencial, i amb les seves aturades ha mantingut viu un Barça desconegut. Pablo Hernández, amb un xut des del seu propi camp, ha estat a punt de sorprendre el porter blaugrana.

Quan la pressió del València ha baixat a causa del desgast físic, el Barça ha començat mostrar amb comptagostes la seva millor versió i ha pogut tenir més control de la pilota. Pedro ha disposat de la millor ocasió per marcar però s'ha entretingut massa a l'hora de xutar.

Tot i això, el gran artífex del punt sumat a Mestalla ha estat Valdés. El porter del Barça ha tornat a ser providencial aturant una rematada de Silva a boca de canó. En un tram final bastant esbojarrat, els dos equips han acabat donant per bo l'empat, un empat que els permet als blaugranes mantenir-se líders en solitari amb un punt d'avantatge sobre el Reial Madrid.
Anar al contingut