Barça

L'Assemblea del Barça es reprendrà el 23 d'octubre en una carpa davant del Palau Blaugrana

L'horari de la convocatòria serà, tal com es va anunciar, a les 15.00, en primera convocatòria, i a les 15.30, en segona. Encara queda pendent per votar l'Espai Barça i la reforma dels Estatuts

Xavi Lemus / Ruth GumbauActualitzat

El FC  Barcelona ha anunciat aquest dilluns que la represa de l'Assemblea General Ordinària que es va suspendre aquest diumenge 17 d'octubre serà finalment el dissabte dia 23 en una carpa davant del Palau Blaugrana. L'horari de la convocatòria serà, tal com es va anunciar, a les 15.00, en primera convocatòria, i a les 15.30, en segona. Abans, a les 13.30, se servirà un refrigeri als socis i sòcies compromissaris.

Aprovat el tancament de l'exercici 2020-21

Joan Laporta ha estat l'encarregat d'obrir l'assemblea amb el tradicional informe del president. Posteriorment, s'han aprovat els comptes de la temporada anterior, que, segons la junta actual, es va tancar amb unes pèrdues de 481 milions d'euros. S'han aprovat amb 637 vots favorables, 39 en contra i 42 en blanc.

Els detalls dels comptes els ha explicat el vicepresident econòmic Eduard Romeu, que ha qualificat de fallida tècnica els comptes del club. Ha admès que presenten els pitjors comptes i ha explicat que l'impacte Covid va ser de 92 milions d'euros la temporada passada. L'anterior (2019-20) havia estat de 43 milions d'euros.

Laporta ha presentat "els pitjors comptes de la història del Barça".

"Quan vam arribar gairebé no podíem pagar ni les nòmines. Les responsabilitats que se'n derivin les estudiarem un cop tinguem acabades les auditories."

Sobre les possibles responsabilitats legals de Bartomeu i la seva junta, Laporta ha tornat a demanar paciència i esperar als resultats de l'auditoria forensics:

 

Aprovat també el pressupost de la present temporada

Tot seguit, s'ha aprovat el pressupost de 765 milions d'euros previst per a l'actual curs futbolístic. S'ha aprovat gràcies als 643 vots favorables, 17 en contra i 23 en blanc.

Amb el projecte del Barça Corporate al calaix, sí que demanaran autorització per vendre a uns possibles inversors una participació de la branca de Barça Studios, dedicada al sector audiovisual.

 

L'Assemblea ha començat amb un vídeo resum de la temporada passada, encapçalada per la dimissió de Bartomeu, l'arribada de Laporta i la marxa de Leo Messi.

El president del FC Barcelona també ha assenyalat que s'estan reactivant les inversions en el patrimoni, tant a la ciutat esportiva, com a les patologies de l'Estadi, que afectaven la seguretat del Camp Nou. "El seu impacte a Barcelona l'assimilo al que van tenir els JJOO al 92".

Joan Laporta també ha explicat que el FC Barcelona estrena el Departament de la Diversitat i la Inclusió per evitar masclismes, racisme, conductes homòfobes i discriminacions:

"Es treballarà per la igualtat de drets i la dignitat de totes les persones."

 

L'espai Barça

Aquest punt no s'ha pogut votar perquè s'ha ajornat la sessió fins d'aquí a uns dies.

 

Les intervencions dels socis

Com sempre, algunes de les intervencions del socis han estat molt aplaudides, com la de Cástor Bayo, que demanava l'expulsió com a soci de Bartomeu.

 

La reforma dels Estatuts, pendent

A banda de la votació sobre l'Espai Barça, un dels punts que pot generar més debat quan es reprengui és la modificació de vuit articles dels Estatuts i dues modificacions transitòries. Entre ells entraria la possibilitat de fer-se soci de forma telemàtica, establir un fil directe entre les Penyes i el club al marge de la Confederació Mundial de Penyes Blaugranes, escurçar el mandat presidencial de 6 anys a 5, i evitar de forma provisional que una Junta hagi de dimitir després de presentar dos exercicis econòmics consecutius amb pèrdues.

 

Altres punts afectats són:

  • L'ampliació del nombre màxim de directius de 21 a 25 membres
  • L'adhesió del club a la Declaració Universal dels Drets Humans
  • Ampliació del codi ètic a tots els empleats del club

Com és habitual, tancarà l'assemblea el síndic dels socis, Joan Manuel Trayter, i el torn de preguntes dels compromissaris.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut