Barça

El Barça afronta la primera de les quatre finals per la Lliga al complicat camp del Vila-real

Queden quatre jornades perquè s'acabi la Lliga i el Barça defensarà el liderat a Vila-real. El partit, que podran veure en directe per TV3 a partir de les deu, serà la primera de les quatre finals que afrontarà el club blaugrana després de la decepció per l'eliminació a les semifinals de la Champions. Xavi i Sergio Busquets, que arrossegaven molèsties físiques, han entrat finalment a la llista de 20 convocats que ha donat Pep Guardiola. En canvi, Éric Abidal encara no ha rebut l'alta mèdica i s'ha quedat fora de la convocatòria. A El Madrigal, el FC Barcelona ha patit més derrotes que victòries jugant davant els groguets de la Plana. En els últims deu anys, els blaugranes han guanyat quatre partits, n'han perdut cinc i han empatat una vegada.

Actualitzat
Queden quatre jornades perquè s'acabi la Lliga i el Barça se la juga aquest dissabte a Vila-real. Serà, juntament amb el viatge a Sevilla, on els blaugranes hauran de decidir el títol. Són dos desplaçaments realment complicats i, especialment al més immediat, s'hi podrà veure com han encaixat els de Guardiola quedar-se fora de la final de la Champions.

La bona notícia per a Pep Guardiola és que Xavi Hernández s'ha entrenat amb el grup malgrat arrossegar una molèsties al soli de la cama esquerra i finalment ha entrat en la llista de 20 convocats per jugar a Vila-real. També ha entrat a la convocatòria Sergio Busquets, que aquest divendres ha fet treball específic per recuperar-se d'un cop al genoll esquerre. En canvi, el francès Éric Abidal, que s'ha entrenat amb els seus companys, encara no està totalment recuperat de les molèsties al pubis i, per tant, no serà a El Madrigal perquè no ha rebut l'alta mèdica.

Guardiola: "El partit a Vila-real no serà definitiu"

Persistència fins al final, fins a l'última jornada, en què es decidirà la Lliga. Això és el que ha vaticinat el tècnic del Barça, Pep Guardiola. Serà una Lliga d'infart, com aquelles que va guanyar el Dream Team, i potser el que més crida l'atenció del discurs de Guardiola és que si el Barça no guanya a Vila-real no passa res. "Que no tinguin cap dubte que competirem com ho hem fet durant tota la temporada. No crec que a Vila-real vegeu un equip diferent que el que heu vist en tot aquest temps. Hi anirem a guanyar el partit, i aquest equip és capaç d'això i més", ha manifestat.

Ni que sigui a poc a poc, el vestidor està recuperant l'ànim. Guardiola ha qualificat el partit a El Madrigal de transcendental, però no de definitiu. El tècnic ha defensat l'actuació d'Ibrahimovic, ase de tots els cops, i Messi en el partit contra l'Inter. Ara que es tornen a discutir alguns fitxatges, Guardiola també ha fet un balanç molt positiu de la gestió de Txiki Begiristain durant els últims set anys.

Com ja va passar en el desplaçament de la 27a jornada a Saragossa, el FC Barcelona utilitzarà el tren com a mitjà de transport per viatjar a Vila-real, un camp on els blaugranes no aconsegueixen la victòria des de la temporada 2006-2007.

El Vila-real afronta el duel molt motivat

El Vila-real afronta la visita del Barça amb la incertesa de com arribaran els blaugranes després de l'eliminació de la Champions. Si tocats anímicament o bé més motivats que mai. I és que els groguets no obliden que el Barça s'està jugant la Lliga amb el Madrid. El Vila-real necessita, però, els tres punts per mantenir-se en les places que donen accés a Europa. El cas és que té apamat el Barça, especialment a El Madrigal, on els blaugranes han perdut en cinc de les últimes set ocasions que hi han jugat. El tècnic del Vila-real, Juan Carlos Garrido, reconeix que arriben a aquest partit en un bon moment de forma i molt motivats.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut