Novak Djokovic, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Tenis

Novak Djokovic, contra l'exclusió dels tenistes russos a Wimbledon

El serbi considera que els esportistes no tenen res a veure amb la guerra

Redacció Esport3Actualitzat

Va néixer dos anys abans que la dissolució de Iugoslàvia iniciés un convuls període de guerres a la península dels Balcans. Novak Djokovic va créixer entre bombes, en un país on costava aconseguir productes tan bàsics com aigua, pa o llet, una circumstància que va forjar el seu caràcter. Uns antecedents que l'ajuden a empatitzar amb situacions com les que s'estan vivint, actualment, a Ucraïna i Rússia, on hi ha més víctimes que culpables. És per això que el tenista serbi no ha dubtat a alçar la veu per sortir en defensa dels jugadors russos i bielorussos, que han estat exclosos del torneig de Wimbledon, que es disputarà entre el 27 de juny i el 10 de juliol.

En un acte que ha tingut lloc a l'Obert de Sèrbia, Djokovic ha estat molt clar per qualificar la decisió del Grand Slam britànic:

"És una bogeria, els esportistes no tenen res a veure amb la guerra. Jo sempre condemnaré la guerra: soc un fill de la guerra i sé quants traumes emocionals deixa."

El número 1 del tenis mundial torna a jugar, després de l'eliminació a la segona ronda del Torneig de Montecarlo, la setmana passada, on va reaparèixer després de les prohibicions per jugar a Austràlia, Indian Wells i Miami per no haver-se vacunat de la covid-19.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut