ciclisme

Démare aconsegueix la tercera victòria i Bardet abandona el Giro

L'escalador francès ha hagut de posar el peu a terra per un virus estomacal quan estava molt ben situat de cara a la general

Redacció Esport3Actualitzat

Cara i creu per als corredors francesos en l'etapa 13 del Giro d'Itàlia amb final a Cuneo. Arnaud Démare ha aconseguit el tercer triomf d'etapa d'aquesta edició de la cursa italiana en un esprint que s'ha complicat més del previst per culpa d'una escapada inicial amb molta empenta que ha acabat a pocs metres de la línia de meta. El francès Romain Bardet ha hagut d'abandonar el Giro per un virus estomacal quan anava quart a la classificació general. Juanpe López manté el liderat i vestirà per desena vegada seguida la maglia rosa aquest dissabte.

Des de l'inici es preveia una etapa tranquil·la amb un final a l'esprint, però els cinc valents de l'escapada inicial han exigit molt al gran grup per poder enxampar-los. El pilot ha arribat a deixar més de sis minuts d'avantatge a l'escapada i en els últims 50 quilòmetres han hagut de fer un esforç extra, que ha despenjat un gran nombre de corredors del grup principal. Noms com Porte o Simon Yates han perdut contacte amb el gran grup, però cap dels principals favorits a guanyar el Giro.

Démare, el millor esprínter

Nicolas Prodhomme, Filippo Tagliani, Julius Van Den Berg i  Pascal Eenkhoorn han arribat fins l'últim quilòmetre al davant, però els llançadors de l'esprint els han avançat com un coet. Cavendish ha sortit amb molta empenta en els últims metres, però ràpidament Démare s'ha posat al davant i s'ha imposat amb claredat al britànic i a Phil Bauhaus. El velocista francès agafa encara més aire en el lideratge de la maglia ciclamino.

Bardet abandona el Giro per un virus estomocal

Romain Bardet, un dels favorits per guanyar la cursa italiana, ha ahgut d'abandonar durant la tretzena etapa per culpa d'un virus estomacal. El corredor francès estava fent una gran cursa i estava en la quarta posició de la classificació general. El ciclista del DSM havia demostrat en l'etapa amb final al Blockhause ser un dels més forts en la muntanya juntament amb Carapaz i Landa.

Anar al contingut