De Jong es desfà d'un jugador del Rayo
Futbol

De Jong, el futbolista total que vol Koeman

Amb el gol decisiu que va aconseguir a Vallecas, el migcampista holandès segueix responent a la perfecció al pas endavant que li va demanar l'entrenador blaugrana

Actualitzat

El seu fitxatge, la temporada passada, va despertar molta il·lusió entre els aficionats del Barça. Les seves actuacions amb l'Ajax havien deixat veure un futbolista amb un gran control de la pilota i un canvi de ritme espectacular. Però el seu primer any al Camp Nou no va poder lluir com hauria volgut. Ara, amb Ronald Koeman, ha recuperat el protagonisme que tenia al conjunt d'Amsterdam. L'entrenador li va demanar que intentés explotar el seu vessant ofensiu, cap a una transformació en un migcampista total:

Koeman: "Vam parlar d'ajudar l'equip a nivell ofensiu, arribar a l'àrea contrària, intentar xutar o arribar en el moment just per intentar fer gols. Intentar marcar més d'un gol cada temporada."

Dit i fet: aquesta temporada, De Jong ja ha fet 6 rematades entre els tres pals, tantes com en tota la temporada passada. Al camp del Rayo Vallecano, en la primera part, va enviar una pilota al travesser. En la segona, va marcar un gol que va ser anul·lat per fora de joc i poc després va fer una passada vertical que va obrir les portes al gol de l'empat de Messi. Finalment, l'holandès va rematar el partit amb un gol decisiu que val un bitllet per als quarts de final.

En aquest mes de gener, De Jong suma 4 gols, que són 5 si comptem tota la temporada, 3 més que en el seu primer curs com a blaugrana.

Va ser protagonista a la Copa i ho tornarà a ser a la Lliga, aquest diumenge. En la tornada de l'equip al Camp Nou, contra l'Athletic Club, no hi serà Sergio Busquets, que està sancionat. El paper de De Jong tornarà a ser rellevant.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut