Diversos exjugadors del Saragossa seient a la banqueta dels acusats (EFE)
Futbol

Comença el judici per la suposada compra del Llevant-Saragossa de la Lliga 2010-11

Hi ha 41 acusats, entre ells 36 jugadors o exjugadors, en un judici per un partit que va suposar la salvació del Saragossa

Actualitzat

El judici per la possible manipulació del partit de Lliga entre el Llevant i el Saragossa, corresponent a l'última jornada de la temporada 2010-11, ha començat aquest dimarts a València. En total hi ha 41 acusats, entre els quals 36 jugadors o exjugadors –el català Sergio García n'és un i el davanter del Girona Cristhian Stuani n'és un altre. A la llista d'acusats també hi figuren, entre altres, el tècnic mexicà Javier Aguirre, aleshores entrenador del Saragossa, i Agapito Iglesias, que en el moment dels fets era president del club aragonès.

La Fiscalia sosté que els jugadors del Llevant van acceptar un milió d'euros per deixar-se guanyar. La denúncia la va fer l'ara president i llavors vicepresident de la Lliga, Javier Tebas, segons ell perquè l'hi va dir el llavors president del Dépor, Augusto César Lendoiro. El Dépor va ser l'equip que finalment va baixar a Segona. La tàctica de les defenses: demanar la nul·litat de judici sobre la base d'una mala praxi de Tebas: vulnerar el secret professional. Tebas era l'advocat d'un dels jugadors del Saragossa implicats i, segons ell, aquest li hauria reconegut, com a client, que el partit estava arreglat. Mai ha dit quin jugador era.
La vista s'allargarà fins al 30 de setembre i molts futbolistes han demanat no assistir a totes les sessions, pels seus compromisos professionals. Un d'ells, Cristian Stuani, l'autor al seu dia, del gol de l'honor del Llevant, en el partit sota sospita.

Anar al contingut