FUTBOL

El president més jove de Catalunya

Blai Moliner, de només divuit anys, és jugador del Banyoles, entrenador en el mateix club i des de fa un temps president del CE Maià, un equip de Quarta Catalana a qui ell va rescatar perquè aquesta població de la Garrotxa pugui tornar a gaudir del futbol

Redacció Esport3Actualitzat

Va marcant el camp i talla la gespa si cal. No és el noi que en fa el manteniment, és el president del Maià. El més jove del futbol català des que el 18 de juliol va fer 18 anys. El seu nom és Blai Moliner i, tot i la seva joventut, afronta la curiosa situació sense complexos:

"És una situació graciosa perquè soc una persona molt jove; però al final és el mateix que una persona gran. Si tens la il·lusió de tirar això endavant, no hi ha cap trava."

Ara, és el màxim responsable d'un Maià que havia desaparegut el 2015 arran de l'ascens a Tercera Catalana, una categoria que va resultar insostenible per a un poble petit.

"Jo vaig néixer a Maià; vaig veure l'ascens de l'equip a Tercera Catalana, també l'he vist desaparèixer. I durant el confinament, quan ens van tancar, amb un grup d'amics vam decidir que el Maià havia de tornar a néixer, que havia de tornar a ser un club de futbol perquè un poble sense futbol és menys poble i vam posar fil a l'agulla i vam tornar a fundar el Maià."

Diu que els veïns han respost, que ja tenen un centenar de socis i alguns patrocinadors que els donen suport.

"El futbol territorial és molt complicat; la Federació no et dona facilitats perquè per inscriure't a la Lliga ens demanaven una quantitat molt difícil d'aconseguir. Vam tenir la sort que en l'antic compte bancari hi havia uns quants calés i vam poder engegar amb això i després amb alguns socis, patrocinadors i diferents mecanismes per aconseguir diners vam poder tirar endavant."

I aquest jove president fa quatre anys que juga amb el Banyoles, on també fa d'entrenador.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut