Futbol

Benedito es veu per davant de Laporta i molt a prop de Bartomeu de cara a les eleccions de dissabte

El candidat ha fet l'acte de clausura de campanya reiterant el rebuig a Qatar, posant en dubte la gestió econòmica de Bartomeu i negant la possibilitat de fer pactes

Actualitzat

Agustí Benedito, un dels quatre aspirants a la presidència del FC Barcelona, ​​s'ha mostrat convençut de la victòria en les eleccions d'aquest dissabte i ha informat que els últims estudis d'opinió que té l'acosten a Josep Maria Bartomeu i el situen per davant de Joan Laporta. En l'última roda de premsa de la campanya, aquest dijous, ha fet una valoració general i ha expressat satisfacció per com ha treballat el seu equip i ha criticat "la manipulació" realitzada per l'expresident Bartomeu de la junta gestora.

"Penso que guanyarem. Si els que creuen en mi, em voten, ho aconseguirem. Els veig molt animats, les enquestes ens ajuden i tot està molt a prop", ha dit Benedito, que preveu una baixa participació i la possibilitat de guanyar amb uns 15.000 vots.

Ha alertat sobre la debilitat mostrada pels seus contendents, concretament Bartomeu i Laporta. "Si no guanyem nosaltres, cap escenari em tranquil·litza. No tinc cap inclinació per cap d'ells", ha insistit.

Benedito ha posat l'accent en la crítica del patrocini de Qatar. "Volem Qatar molt lluny del Barça, és una trista història, és un dels errors més greus comesos mai per una junta directiva. No és una qüestió de diners, és una qüestió de principis", ha reiterat.

Ha tornat a insistir que no pactarà amb ningú i menys després dels últims estudis d'opinió en què, segons ha explicat, el situen "set o vuit punts per darrere de Bartomeu i sis o set per sobre de Laporta."

Per tot això, no veu possible "cap pacte" i ho raona: "Tenim molt clar quin és el nostre projecte i descartem qualsevol tipus de pactes". Tampoc contempla que si guanya Laporta pugui incorporar-se al seu equip. "No contemplo aquest escenari, fa dies que ell sap que no guanyarà les eleccions. Jo sempre intento liderar, amb unes propostes molt definides, no sé per què hauria d'acabar amb el compromís", ha comentat.

Finalment, s'ha referit a l'última auditoria que ha fet pública el club i en què es detecten una sèrie de distorsions, segons ha comentat. "Ha augmentat el deute net fins als 440 milions d'euros. Els ingressos han assolit els 608 milions, però 30 són per la venda de jugadors (Alexis i Deulofeu). Sense ingressos extraordinaris, estaríem en pèrdues", ha dit. Benedito creu que el club està en un gran risc econòmic. "No podem centrar-nos en factors volàtils. Dissabte tenim una gran oportunitat", ha insistit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut