Els jugadors del Sevilla celebren un dels gols de la victòria contra la Lazio (Reuters)
Lliga Europa

Ben Yedder i Pablo Sarabia sentencien la Lazio i classifiquen el Sevilla per als vuitens de final (2-0)

Els de Pablo Machín s'han imposat a l'equip romà i tornen a guanyar després dels problemes que tenen a la lliga, on només han guanyat un partit dels últims vuit

Josep CochActualitzat

El Sevilla s'ha classificat per als vuitens de final de l'Europa League, en superar la Lazio per 2-0 –i un global de 3-0– amb gols de Ben Yedder i Pablo Sarabia. Pablo Machín, d'aquesta manera, i amb la competició que més èxits ha donat al conjunt sevillà en les darreres temporades, s'ha retrobat amb el triomf. Un fet que a la lliga li està costant, ja que només ha aconseguit una victòria en els últims vuit partits.

L'equip andalús ha començat dominant el partit i ha jugat bona part d'aquest primer temps en camp de l'equip romà. Les coses, però, no han començat gens bé. Escudero, en una arrencada a la zona de mitjos, s'ha aturat en sec i ha caigut a terra. El sevillista ha hagut de deixar el camp lesionat –amb un possible trencament a la zona dels isquiotibials que el farà perdre's el pròxim partit de lliga contra el Barça– i en el seu lloc ha entrat Quincy Promes. Ben Yedder ha avisat la Lazio en el minut 7, però la seva rematada, molt escorada, ha estat rebutjada per Strakosha. La primera jugada de perill dels italians, que partien amb un resultat de 0-1 de l'anada, ha arribat després que Felipe Caicedo deixés passar la pilota. Aquesta acció ha habilitat Lulic, que amb la pressió de Mercado –que ha jugat al límit–, ha estat a un pas d'empatar l'eliminatòria. Però només havien passat tres minuts quan Ben Yedder allunyava els fantasmes i aprofitava un rebuig de Strakosha a xut de Pablo Sarabia per marcar l'1-0. És el seu vuitè gol en 12 partits en aquesta competició. El Sevilla ha continuat buscant la porteria romana i en el minut 29 ha estat a punt de superar Strakosha, però la bona centrada del "Mudo" Vázquez no ha estat aprofitada per André Silva, que ha calculat malament el salt. Poca aportació ofensiva per part de la Lazio. L'exsevillista Immobile s'ha apropat a la porteria de Tomás Vaclík, però la seva rematada ha sortit molt desviada, era el minut 39 de joc.

En la segona part el Sevilla ha tornat a sortir amb força per buscar un segon gol que sentenciés l'eliminatòria de setzens de final. Una assistència de Pablo Sarabia, que l'ha baixat a la gespa amb el cap perquè André Silva rematés i la defensa italiana rebutgés "in extremis" a córner, es jugava el minut 52. Però la Lazio no ha donat el seu braç a tòrcer. Cataldi, dos minuts després, ha fet una gran jugada amb Caicedo, però la seva rematada l'ha rebutjat a córner la defensa andalusa. I un minut més tard, una badada de Jesús Navas ha habilitat Cerbi per a l'eix de l'atac, que ha rematat tot sol davant de Vaclík, que ha salvat el Sevilla de l'empat rebutjant la pilota a córner.

El moment crític del Sevilla ha arribat en el minut 60, quan Franco "Mudo" Vázquez ha vist la segona targeta groga i ha hagut de deixar el camp en el minut 60 i els de Pablo Machín amb 10 homes. El moviment de banqueta que ha fet Simone Inzaghi, donant entrada a Rómulo per Milinkovic-Savic, ha provocat que els romans fessin un pas endavant. De fet, Rómulo ha estat qui ha provocat la jugada de l'expulsió de Vázquez i qui ha canalitzat el joc ofensiu dels "laziale". Immobile n'ha tornat a tenir una altra, però la seva vaselina ha sortit, per poc, per damunt del travesser.

La Lazio també s'ha quedat amb 10 jugadors en el minut 71. Una entrada a destemps i amb el colze de Marusic a Pablo Sarabia li ha costat la targeta vermella directa, quedant tots dos equips amb un home menys. En el minut 78 Pablo Sarabia ha marcat el gol de la tranquil·litat. Una excel·lent jugada per la banda dreta en combinació amb Jesús Navas i remata amb la dreta i supera la sortida de Strakosha. Un gran gol del madrileny que ha servit per sentenciar el pas als vuitens de final. Amb l'eliminatòria resolta, Pablo Machín ha fet debutar el croat Marco Rog, fitxat en el mercat d'hivern procedent del Nàpols i que ha jugat els seus primers minuts a l'equip andalús.