Anar a la navegació principal

Anar a la navegació secundària

FC BARCELONA

fletxa

GRUP NICESTREAM

+

L'administrador únic és l'investigat Carlos Ibáñez. Algunes empreses del grup només tenien ingressos del Barça.

I3VENTURES(Espanya)

Aquesta empresa és, pels investigadors dels Mossos, un COMPTE PONT per encobrir qui és el beneficiari real dels diners. De tal manera que els pagaments que el Barça feia a les altres empreses del grup, s'enviaven posteriorment a I3Ventures. I d'I3Ventures a Telampartner, que no és del mateix grup empresarial.

NSG SOCIAL SCIENCE(Espanya)

Comparteix seu social i administrador amb I3Ventures. Són les dues úniques societats del grup amb domicili social a Espanya.

FUTURIC(Uruguai)
IT URUGUAY(Uruguai)
TANTRA SOFT(Argentina)
BIG DATA(Argentina)
NSG CHILE(Xile)
COYOTE EXPRESS(Uruguai)
DIGITAL SIDE(Argentina)
fletxa

TELAMPARTNER

+

És l'empresa de Jaime Malet, que actuava d'intermediari entre el Barça i I3Ventures. Va declarar als Mossos que de cada contracte li pagaven un percentatge de comissió. El fet és que el 2018 Malet rep d'I3Ventures 163.500 euros, els mateixos que li havia pagat el Barça a l'empresa del grup Nicestream. De tal manera que l'intermediari va cobrar tant com l'empresa que va fer els treballs.

La dinàmica empresarial

La investigació no està tancada i, de moment, la justícia no ha aconseguit que les entitats financeres els aportin certa informació. Del Banc Santander, per exemple, no consta que els hagin notificat qui era la persona que retirava des de finestreta -i, en repetides ocasions- disposicions de 1.000 o 1.500 euros del compte d’I3Ventures. En total consta que se'n van treure 51.452 euros. Al sumari del cas consta altra informació que fa un dibuix de les dinàmiques empresarials:

- L'empresa Tantra Soft va rebre 9 ingressos del FCB per un valor total de 198.000 euros. Tantra Soft va fer 9 transferències a I3Ventures per un valor total de 197.750 euros. Els 250 euros de diferència corresponen a les despeses bancàries derivades de la transacció, segons els investigadors.

- NSG Chile va rebre dos ingressos del FCB per un valor total de 49.500 euros. A posteriori va fer 8 transferències a I3Ventures per un total de 46.454,57 euros.

- Big Data va rebre 9 ingressos procedents del FCB per un import total de 180.000 euros. I després va fer 10 transferències a favor d'I3Ventures per un valor total de 175.021 euros. La resta dels diners els transfereix a NSG Social Science Ventures.

- Es van fer 20 transferències amb el concepte Carlos Rafael Ibáñez per un import total de 441.544 euros.

- Algunes de les societats del grup Nicestream, com Big Data, NSG Chile i Tantrasoft no tenien més ingressos que els pagaments del FCB o bé pràcticament tots els ingressos que tenien procedien del FCB.

- I3Ventures havia tingut quatre clients comptats: un va ser Societat Civil Catalana; i un altre, Unió Democràtica.

enllaç a notícies del Barçagate
enllaç a el cas del Barçagate
enllaç a els investigats del Barçagate
enllaç a la cronologia del Barçagate
Anar al contingut