Anar a la navegació principal

Anar a la navegació secundària
 • 17 de febrer del 2020 – EXCLUSIVA!

  imatge de persona dins un cotxe

  El programa "Què t’hi jugues" de la cadena Ser Catalunya treu en exclusiva que el FC Barcelona ha contractat l’empresa I3Ventures, que crea estats d’opinió a les xarxes a favor de la directiva blaugrana i en contra de jugadors com Leo Messi o Gerard Piqué, de l’expresident Joan Laporta i de l’empresari Jaume Roures.

 • 19 de febrer del 2020 – La reunió tensa

  La comissió delegada del Club (inclou a directius i alguns membres de la Junta) es reuneix al despatx d’Enrique Tombas, vicepresident econòmic del Barça. Masferrer va intentar convèncer els assistents de la legalitat i idoneïtat dels contractes, negant que estiguessin relacionats. Enrique Tombas va proposar contractar una auditoria externa a PWC. El president Bartomeu va dir que confiava més en Jaume Masferrer i en Òscar Grau que en els membres electes de la Junta Directiva.

 • 21 de febrer del 2020 – El dinar

  Un dels membres de la Junta declara als Mossos que en aquell dinar el president Bartomeu "va donar explicacions molt difícils de creure, fosques, vinculades a l'1 d'octubre". Hauria fet referència a pressions de Madrid per contractar I3Ventures. En petit comitè va dir: "ho he fet per vosaltres dos", referint-se explícitament a dos membres de la Junta. Un empleat de l'auditora PWC també corrobora als Mossos que Bartomeu li hauria exposat que darrere els contractes hi havia un rerefons social o polític. Un dels amics de Bartomeu declara que "Bartomeu es va veure forçat" a fer el contracte amb I3Ventures. En aquest dinar la Junta vota que es convoquin eleccions, però Bartomeu els recorda que és un dinar, no una reunió de junta oficial.

  • Febrer del 2020

   El president Bartomeu aparta temporalment del seu càrrec Jaume Masferrer, després de la pressió que exerceix la Junta Directiva. Segons consta al sumari judicial, és un moviment aparent, perquè Masferrer continua cobrant el seu sou.
 • Març del 2020 – Els mails

  El 6 de març el president Bartomeu prohibeix que es permeti a la “compliance officer” del Barça, Noelia Romero, l'accés a la documentació que ha requerit, tot i que tenia l'autorització d'un dels membres de la Junta i alhora del Comitè de Compliance. El president Josep Maria Bartomeu -com a responsable del Comitè de Compliance- envia un correu electrònic a Noelia Romero: "Et prego que m'informis immediatament de l'existència o no d'alguna investigació per part teva en relació a la monitorització de les xarxes socials i, si ho estàs fent, informar de quin és l'objectiu".

 • 10 d’abril del 2020- Dimissions a la Junta

  Dimiteixen sis dels dinou membres de la Junta Directiva: Enrique Tombas, Emili Rousaud, Silvio Elías, Josep Pont, Maria Teixidor i Jordi Calsamiglia. D'aquesta manera el Comitè de Compliance es va quedar amb un sol membre: Bartomeu.

 • 14 d'abril del 2020 – Nou Comitè de Compliance

  La Junta Directiva ja havia estat renovada i el Barça nomena nou Comitè de Compliance. La persona encarregada de fer la investigació interna, Noelia Romero, va rebre diversos mails del nou Comitè en què es desprèn l'hostilitat de la situació: "Estamos convencidos que así lo harás en el ejercicio de tu cargo, de tus funciones y de tus responsabilidades, que son también las nuestras"; conclouen en un mail que li van enviar a principis de juny. A principis de juliol, la fan fora de la feina. La seva investigació ha servit a la causa judicial i per deixar palès que el sistema de compliance instaurat al Barça sí que funcionava.

 • 21 de maig del 2020 - Cas judicial

  A finals d'abril la plataforma Dignitat Blaugrana havia denunciat el cas Barçagate a la justícia. El 21 de maig la magistrada del jutjat d'instrucció 13 de Barcelona requereix al FBC que entregui, en un màxim de 24 hores, documentació vinculada a l'empresa I3Ventures.

 • 1 de març del 2021 - Detencions

  imatge de periodistes esperant

  La Unitat Central de Blanqueig i Delictes Econòmics dels Mossos d'Esquadra deté al president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, al cap de l'Àrea de Presidència, Jaume Masferrer; al CEO, Òscar Grau, i al cap dels Serveis Jurídics, Roman Gómez Ponti. Els dos últims queden en llibertat després dels registres policials; Bartomeu i Masferrer queden detinguts fins l'endemà després que passen a disposició judicial. Dies després la magistrada inclou en la investigació pels delictes d'administració deslleial i corrupció entre particulars Carlos Ibáñez, l'administrador de les empreses del grup Nicestream contractades pel Barça.

 • 7 de juny del 2021 - Declaracions al jutjat

  La magistrada prendrà declaració a Òscar Grau, a Roman Gómez Ponti i a Carlos Ibáñez.

enllaç a notícies del Barçagate
enllaç a el cas del Barçagate
enllaç a els investigats del Barçagate
enllaç a les empreses del Barçagate
Anar al contingut