Anar a la navegació principal

Anar a la navegació secundària
imatge de Josep Maria Bartomeu

Josep Maria Bartomeu

President del Futbol Club Barcelona (2014-2020)

Se l’investiga pels delictes d’administració deslleial i corrupció en els negocis.

Dos dies després que la SER publiqués l’exclusiva del Barçagate, hi va haver una reunió molt tensa –de la comissió delegada-: constaten que les societats contractades estaven relacionades entre si, tot i que la directiva no ho reconeixia. I, per tant, s’havien vulnerat les normes internes de contractació. Bartomeu no va convèncer tampoc la Junta Directiva en un dinar a Sant Just Desvern celebrat dos dies després. Segons han declarat alguns dels que hi van ser, ni va ser convicent, ni va donar explicacions més enllà d'“eren contractacions que s’havien de fer”. Bartomeu va enviar un mail a la cap de Compliance del Barça exigint-li que l’informés si estava fent una investigació interna, amb quin objectiu i qui li ho havia manat.

imatge de Jaume Masferrer

Jaume Masferrer

Assessor extern del president Bartomeu (2014-2018)
Director de l’Àrea de Presidència del Futbol Club Barcelona (2018-2020)

Se l’investiga pels delictes d’ administració deslleial i corrupció en els negocis.

Jaume Masferrer va tenir un paper principal en la contractació: mediava, negociava condicions i imports i supervisava l’execució dels contractes, declara un testimoni del Barça als Mossos d’Esquadra. A la reunió del dia 19, membres de la comissió delegada consideren que les respostes de Masferrer són contradictòries i no creïbles. Pels investigadors, és ell qui promou els contractes.

imatge de Òscar Grau

Òscar Grau

CEO del Futbol Club Barcelona (2016-2021)

Se l’investiga pels delictes d’administració deslleial i corrupció en els negocis.

El mes de juny de 2018, el responsable de l’oficina blaugrana a Hong Kong li envia un mail a Òscar Grau en què li diu que “ni els contractes, ni les empreses són aigua clara” i que si es fes el pagament “hi podria haver greus implicacions legals” per a tots dos. Segons consta en declaracions, Grau hauria dit a un vicepresident del club que tot li venia imposat, que era cosa de Masferrer, amb coneixement de Bartomeu.

imatge de Roman Gómez Ponti

Roman Gómez Ponti

Cap dels Serveis Jurídics del Futbol Club Barcelona (2015-2021)

Se l’investiga pels delictes d’administració deslleial i corrupció en els negocis.

Els investigadors dels Mossos li atribueixen un paper actiu en la formalització i el seguiment dels contractes i també a l’hora d’autoritzar pagaments. Segons declaracions d’una testimoni, Gómez Ponti li va verbalitzar que els contractes eren “estratègics i confidencials” i no podien seguir els tràmits habituals de contractació.

imatge de Carlos Ibáñez

Carlos Ibáñez

Administrador únic del grup Nicestream

Se l’investiga pels delictes d’administració deslleial i corrupció en els negocis.

Masferrer el volia d’únic interlocutor. Pel investigadors de la Unitat Central de Blanqueig i Delictes Econòmics dels Mossos, el Barça pagava les diferents societats del grup Nicestream i aquests diners es traspassaven al compte d’I3Ventures del mateix grup. Per això l’anomenen "compte pont", que fa de tallafocs per dificultar saber qui es beneficia realment dels diners.

enllaç a notícies del Barçagate
enllaç a el cas del Barçagate
enllaç a les empreses del Barçagate
enllaç a la cronologia del Barçagate
Anar al contingut