Alcaraz no es podia ni creure la victòria que acabava d'aconseguir (Reuters)
Tenis

Alcaraz derrota Djokovic en una batalla memorable a Madrid

El tenista murcià s'ha imposat a Madrid al número 1 del món en tres sets èpics i després de 3 hores i 35 minuts de joc

Redacció Esport3Actualitzat

Després de guanyar el Masters de Miami i el Barcelona Open Banc Sabadell i derrotar jugadors com Tsitsipas i Nadal, Carlos Alcaraz ha anat un pas més enllà. Amb 19 anys acabats de fer ha superat el número 1 del món, Novak Djokovic, en un dels millors partits del que portem de temporada, un matx que passarà segurament a la història del tenis. El murcià ha cedit el primer set, però s'ha refet i s'ha acabat imposant en tres sets (6-7, 7-5 i 7-6) i més de tres hores i mitja de partit. Aquest diumenge tindrà l'oportunitat a la final de guanyar el segon Masters 1000 de la seva carrera. 

Alcaraz ha començat fort el partit, amb un trencament de sortida, però Djokovic no s'ha descompost i ha continuat remant fins que ha aconseguit tornar-l'hi en el vuitè joc (4-4). El set ha arribat al tie-break, on el serbi ha agafat avantatge ràpidament. A la quarta pilota de set, Djokovic ha aconseguit tancar el parcial.

En el segon set, la batalla ha tornat a ser apassionant. Alcaraz, agressiu i amb deixades constants; Djokovic, més calculador des del fons de la pista. Cap dels dos ha cedit el seu servei fins al dotzè joc, quan el murcià ha aconseguit el trencament (7-5) amb un punt espectacular que ha començat amb l'enèsima deixada d'Alcaraz.

Si els dos primers sets havien estat espectaculars, el tercer no s'ha quedat curt. El duel sobrepassava les tres hores de joc, però continuava sent un recital de tenis. Djokovic, de 34 anys, notava el cansament, però feia gala del seu servei per evitar el trencament. L'agonia s'ha acabat en el tie-break, dominat per Alcaraz des de l'inici. El murcià l'ha resolt amb una dreta inapel·lable, fent honor al partit increïble que ha jugat.

Alcaraz suma un altre rècord. És el tenista més jove que guanya Nadal i Djokovic en un mateix torneig i el primer que aconsegueix fer-ho en un torneig de terra batuda. Paraules majors.


Felicitació de Novak Djokovic

El serbi ha reconegut el nivell que ha mostrat Carlos Alcaraz i ha felicitat el murcià a través de les xarxes socials.

"Moltes coses bones estan per arribar al futur d'aquest talent. Molta sort a la final de demà."

Anar al contingut