Espanyol

14 aficionats del RCD Espanyol, condemnats a dos anys de presó per disturbis després d'un derbi a Cornellà - el Prat

Els acusats han acceptat una condemna de quatre anys sense anar al futbol, inclosos els partits dels seus fills, i a seguir un curs de prevenció i tractament de la violència, pels incidents que van protagonitzar el 2014 després d'un derbi amb el FC Barcelona a l'estadi de Cornellà - el Prat

Actualitzat

El Jutjat Penal número 9 de Barcelona ha condemnat a 13 aficionats ultres del RCD Espanyol a dos anys de presó i un altre acusat més a any i mig de presó pels delictes de disturbis i atemptat a l'autoritat després d'un partit contra el Barça disputat el passat 29 de març del 2014 al RCDE Stadium.

Els condemnats no entraran a la presó sempre que durant tres anys no tornin a delinquir, no s'acostin a menys d'un quilòmetre de l'estadi de Cornellà-el Prat i no vagin a cap espectacle vinculat amb el futbol, inclosos els partits dels seus fills, durant els pròxims quatre anys. Alguns dels acusats havien format part del grup ultra d'aficionats de l'Espanyol, les anomenades "Brigadas Blanquiazules".

Tots els acusats s'han avingut per subscriure el pacte i les seves defenses ja han anunciat que no recorreran la sentència, per la qual cosa ja és ferma, i ara, a més, hauran de complir un programa de tractament per prevenir comportaments violents en l'esport impartit per la Direcció general d'Execució Penal de la Generalitat.

Per aconseguir l'acord, s'ha tingut en compte que els acusats han reparat el dany, aportant en total 22.000 euros pels danys causats, i que la causa va tenir dilacions indegudes no atribuïbles a ells, aplicant-los els atenuants corresponents.

 

Anar al contingut