Vuit llibres del temps i el canvi climàtic recomanats per Sant Jordi, 2021

Néstor GómezActualitzat

Ja esteu pensant quins llibres comprar per Sant Jordi? Davant la gran quantitat de llibres que hi ha, i de tot tipus de gèneres i temàtica, des de la secció del temps us acostem unes quantes novetats dels darrers mesos de temàtica meteorològica i de canvi climàtic. Esperem que el temps acompanyi per fer que sigui el dia lluent i lluminós en un temps en què el gris de pandèmia ha ocupat tots els racons del planeta. Com podeu veure, la temàtica canvi climàtic ha guanyat visibilitat i nombre de publicacions.

  • "Atrapades en el temps", de Gemma Puig i Mònica Usart, de l'editorial Univers. Un llibre que reivindica el paper de la dona en el món de la meteorologia amb entrevistes a 15 dones. A partir d'aquí, les autores descriuen els fenòmens meteorològics i les situacions de temps que més han marcat les entrevistades. Escolta l'entrevista a Gemma Puig i Mònica Usar al programa "MeteoMauri".

  • "Meteocuriositats", de Tomàs Molina, editorial Montena. Un llibre adreçat a tothom, sobretot als petits, en el qual trobem respostes a aspectes del temps i del cel quotidians. Cada fenomen meteorològic té una explicació i en Tomàs te la descriu de manera planera i simpàtica. Escolta l'entrevista a Tomàs Molina al programa "MeteoMauri".

  • "Si el cel es tornés vermell", de Cori Calero, de Viena Editorial. Som en una cruïlla i hem de decidir què volem fer amb el nostre planeta. El canvi climàtic és un fet i és aquí. La Cori ens mostra l'estat de salut del planeta, amb febre, i ens esperona a actuar i revertir la situació cap a un món més sostenible. Escolta l'entrevista a Cori Calero al programa "Meteomauri".
  • "Les arts de la meteorologia", d'Alfred Rodríguez Picó, de l'editorial S.A. Marcombo. Saltem de punt de vista, deixem la divulgació i anem a l'observació i als sentits. En Picó ens acosta la meteorologia a través de l'art. Una manera més íntima, amb els sentits, de captar el temps en els quadres, en frases o paràgrafs de llibres o en una peça de música.
  • "L'emergència climàtica a Catalunya. Revolució o col·lapse", de Santiago Vilanova, de l'editorial Grup 62. Catalunya s'encamina cap al col·lapse ecològic. Santiago combat la desinformació del canvi climàtic i posa l'accent en els efectes que hi haurà a casa nostra, Catalunya, i en tot el que hem de fer com a individus.
  • "En qué se paracen las gotas de lluvia al pan de hamburguesa", de Mar Gómez, de l'editorial Martinez Roca. Explica 120 curiositats relacionades amb la meteorologia, no només de l'estat del cel, sinó de fenòmens i situacions meteorològiques que es donen aquí i en altres punts del planeta.
  • "Com evitar un desastre climàtic", de Bill Gates, de l'editorial Grup 62. Bill Gates fa una dècada que investiga les causes i els efectes del canvi climàtic. El llibre mostra els reptes als quals ens enfrontem i, el més important, explica què cal fer per aconseguir emissions netes de gasos d'efecte hivernacle.
  • "El clima de tus hijos", de Francisco J. Tapiador, de Next Door Publishers. L'autor explica la complexitat del sistema climàtic amb un llenguatge senzill, planer i divulgatiu per ser entès i fer que el lector, amb tota la informació al seu abast, tingui eines per prendre les decisions correctes per contribuir a vetllar per la cura del planeta.
ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut