Un gran corriment de terres s'endú 8 cases al mar al nord de Noruega

Néstor GómezActualitzat

Des del nord de Noruega ens arriben unes imatges ben colpidores d'un corriment de terres en massa que s'endú cases al mar. Aquest fenomen es va donar dimecres a primera hora de la tarda a Alta, població situada a prop de cap Nord.

Aquest moviment de terra va ser de grans dimensions, amb una llargada de més de 600 metres i una amplada de 150. El desplaçament de terra va començar molt lent, la qual cosa va donar temps a evacuar una persona que en aquell moment era en una de les cases. Tan aviat la policia va rebre l'avís d'emergència, es va posar en marxa una operació de rescat, tant per mar com per aire.

 

Un total de vuit cases van quedar afectades i algunes van ser engolides pel mar. La majoria de les cases corresponen a segones residències, d'aquí que no hi hagués persones rescatades.

Aquests corriments de terres passen quan el tipus de terreny, format per llims, argiles o altres materials fins, es desprenen per la gran quantitat d'aigua que contenen. Si per sota hi ha substrat rocallós i/o a sobre un sobrepès, podria desembocar en un corriment de terres, com si es tractes d'una allau.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut