Un mort i desenes de ferits per uns inusuals tornados a Xile

Alberto AlcántaraActualitzat

Dos inusuals tornados han afectat la regió de Bío Bío de Xile, on han provocat importants danys personals i materials en els últims tres dies. Els més greus han estat a la ciutat de Concepción, on hi ha un mort. L'altre tornado ha escombrat la ciutat de Los Ángeles.

Concepción i Talcahuano

En aquestes ciutats costaneres, una mànega marina va tocar terra aquest divendres i va deixar un mort i vuit ferits, segons l'Oficina Nacional d'Emergència (ONEMI). Els danys materials es van repartir pels dos municipis.

 

Los Ángeles

En aquesta ciutat, un altre tornado va deixar 16 ferits dijous a la tarda. El tornado va destruir més de mig centenar de cases, i va tombar vehicles i línies elèctriques. Fins ara, no hi havia registres històrics de tornados en aquesta zona, situada a uns 800 quilòmetres de la capital, Santiago.

 

El president xilè, Sebastián Piñera, es va desplaçar a la regió de Bío Bío per encapçalar un Comitè d'Emergència que desplegarà ajuda als damnificats.

Un fenomen poc documentat

Els tornados i les mànegues marines no estan gaire estudiats a Xile. La majoria d'aquests fenòmens es donen entre el maig i l'agost, quan l'anticicló del Pacífic s'afebleix i permet l'entrada de pertorbacions més actives. Hi ha documentats una vintena de fenòmens des del 1633.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut