Troben a Hawaii un dels taurons blancs més grans mai vistos

Alberto AlcántaraActualitzat

Un enorme tauró blanc, un dels més grans mai vistos, ha estat descobert a la costa de Hawaii nedant pacíficament a prop de la costa d'Oahu, una de les illes d'aquest arxipèlag.

És un tauró femella de sis metres de llarg, de mides semblants a les del tauró més gran mai registrat, conegut com a "Deep Blue", un tauró que té el seu propi compte de Twitter (@Deep_Blue_Shark) i va ser objecte d'un documental fa uns quants anys. Va ser descobert a l'illa de Guadalupe, a Mèxic.

El tauró de Hawaii el van trobar un grup de bussejadors de l'equip de recerca @OneOceanDiving mentre seguien uns taurons tigre que es van dispersar quan va aparèixer l'exemplar més gran.

Segons Ocean Ramsey, una conservacionista marina que va participar en la trobada, semblava que el tauró volia fer servir el vaixell del grup com a "gratador", i es va quedar amb ells tot el dia. Ramsey estima que l'animal té almenys 50 anys i pesa unes dues tones i mitja.

Les observacions de grans taurons blancs són rares a Hawaii, on l'aigua és massa calenta. De fet, la població de taurons al voltant de l'arxipèlag està disminuint. No hi ha lleis per protegir els taurons dels que els maten per obtenir-ne les aletes.

L'equip d'One Ocean Diving estudia el comportament dels taurons i ensenya a les persones a interactuar-hi de manera correcta. La seva recerca té com a objectiu ajudar a reduir les víctimes mortals relacionades amb els taurons i a educar sobre la importància d'aquest grup animal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut