Fotografies finalistes del calendari OMM 2023 (OMM)

Tres fotografies catalanes finalistes del calendari del 2023 de l'Organització Meteorològica Mundial

Tres fotografies de catalanes, de dos col·laboradors habituals de la nostra secció, han estat escollides entre la vuitantena de fotografies de tot el món que passen a la final per formar part de les 13 fotografies escollides per al calendari 2023 de l'Organització Meteorològica Mundial (OMM).

L'OMM organitza cada d'any un concurs fotogràfic per escollir les fotografies que formaran part del calendari de l'any següent. Enguany, n'hi ha hagut més de 500 arribades de tot el món i amb tot tipus de fenòmens meteorològics.

Les tres fotografies tenen dos autors, i són dels fotògrafs de món de la meteorologia de casa nostra més importants del país: Alfons Puertas i Emili Vilamala.

Alfons Puertas fa les seves fotografies des de la balconada més impressionant de Barcelona, des de l'Observatori Fabra. Passió, afició i professió es fusionen per captar d'un manera particular el temps de la plana barcelonina. Aquesta és la fotografia, datada de l'agost del 2022, que mostra una gamma de colors entre el blanc del cúmul, els blaus del cel i del mar, i, a la part inferior, tota la trama de la ciutat.

Cúmul sobre Barcelona / agost 2022 (Alfons Puertas)

Emili Vilamala és un dels fotògrafs i observadors del temps més importants d'Osona. Sempre atent per captar aquella singularitat dins el temps, com espectres de brocken, arcs de boira, halos, inversions tèrmiques, raigs anticrepusculars, boira, etc. L'OMM n'ha escollit dues, de fotografies seves. En la primera, feta des de Sant Bartomeu del Grau, es veu un espectacular arc de Sant Martí, amb el cumulonimbus sencer i la seva cortina d'aigua.

Ruixat, arc de Sant marti i cumulonimbus des de Sant Bartomeu del Grau / setembre 2021 (Emili Vilamala)

En la segona, feta des de Vic, la fotografia capta amb el sol ben baix els altocúmuls de tipus lenticular. Les formes arrodonides del núvol mostren una il·luminació diferent amb un aspecte d'onades rogenques.

Núvols lenticulars il·luminats, Vic / desembre 2021 (Emili Vilamala)

Participa al concurs i escull les que més t'agradin

Pots escollir per Facebook o per flickr donar suport a aquestes fotografies i escollir les que t'agradin més. Tens temps fins al 25 d'octubre.

El jurat de l'OMM, format per fotògrafs, meteoròlegs, científics i experts en comunicació, prendrà la decisió final sobre les 13 fotos basades en una combinació dels vostres vots, tenint en compte el seu aspecte tècnic i artístic, així com l'equilibri geogràfic.

Les fotografies guanyadores sortiran al calendari 2023 de l'OMM i es mostraran als canals de les xarxes socials i la pàgina web de l'OMM. Apareixeran a les celebracions del Dia Meteorològic Mundial 2023, així com en altres materials de divulgació.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut