Tarda de vent i cel blau

Aquest dissabte sentim l'ambient d'hivern arreu, tant per la baixada de les temperatures com pel vent, que augmenta la sensació de fred. La neu, però, ha quedat concentrada al Pirineu

Alberto AlcántaraActualitzat

El cap de setmana serà d'ambient hivernal, començant per un dissabte de cel molt blau i vents freds. L'anticicló se situa de manera que s'accentuen el mestral i la tramuntana. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té activats els avisos per vent i mala mar.

Sol o nevada

Serà un dia de contrast: el cel està més tapat al vessant nord del Pirineu, mentre que a la resta llueix ben blau, sense núvols destacats i amb una visibilitat excel·lent. La tendència de la tarda serà la mateixa, amb domini aclaparador del sol. A tot estirar, s'acumularan alguns núvols baixos cap al Port o n'apareixeran alguns de vent a la resta. En el cas del Pirineu, la nevada remetrà. L'avís per neu ja ha caducat. El que no pararà serà el torb provocat pel vent.

El vent de nord i nord-oest ha deixat cops de fins a 121 km/h a Portbou i a Boí. A la tarda es mantindrà el mestral cap a les Terres de l'Ebre i el vent de nord i la tramuntana al Pirineu i l'Empordà.

Fred

Hem tingut mínimes i esperem màximes més baixes, i per tant un ambient més fred en general. Les mínimes arribaran al final del dia en alguns indrets per la influència matinal del vent, però el principi del dia ja ha sigut més fred. A migdia, gran part del país estava per sota dels 10º C. Només en alguns punts de la costa i el prelitoral passarem per poc d'aquesta barrera.

I diumenge...

El temps s'anirà encalmant de manera progressiva. La nevada desapareixerà i el vent, de mica en mica, també es concentrarà únicament a la costa nord de Girona. Arribaran més núvols al final del dia.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut