Tarda de dissabte plàcida però amb vent als dos extrems del país

El cap de setmana comença amb una tímida nevada al vessant nord i amb un dia de vent als dos extrems del país. A la resta, temps molt més tranquil

Alberto AlcántaraActualitzat

L'anticicló de les Açores, amb un radi d'acció que arriba fins al Mediterrani, domina la situació meteorològica. Tot i això, els vents de nord han arrossegat un front de núvols que ha revifat tímidament la nevada al vessant nord del Pirineu durant la primera part del dia.

Vent, neu i sol

La tramuntana i el mestral bufaran moderats amb cops forts al Pirineu, la costa Brava i les Terres de l'Ebre i es mantindran durant la tarda. Al Pirineu, el vent de nord tendirà a baixar a partir de migdia.

Aquest vent de nord ha acumulat núvols al vessant nord del Pirineu, on ha precipitat amb quantitats molt modestes, d'entre 2 i 12 mm. La nevada tendirà a minvar després del migdia. En tot cas serà un episodi molt poc abundant. La cota de neu baixarà fins als 800 metres i els núvols s'aniran trencant a poc a poc.

A la resta del país ha quedat un cel assolellat gairebé arreu, un cop ha passat el front. A punts de la Catalunya Central queden alguns núvols baixos residuals que es desfaran. De cara al vespre podran acumular-se també alguns núvols baixos a punts del litoral Central.

Temperatures amunt i avall

Les temperatures de primera hora han pujat com a conseqüència del vent, i han baixat una mica a les zones encalmades. Les màximes seran una mica més altes a ponent, la Catalunya Central i zones del litoral i prelitoral. Fregarem la barrera dels 20º C. Els valors de migdia baixaran un pèl al Pirineu occidental.

I diumenge...

Serà un dia més estable, amb un vent que anirà de baixa i un cel més assolellat en general, però amb més boires a la Catalunya Central. S'accentuarà el fred matinal i també baixaran les temperatures màximes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut