La segona entrada de l'huracà Ian a terra, per Carolina del Sud

Alberto AlcántaraActualitzat

L'huracà Ian ha tornat a agafar empenta i tocarà terra per segona vegada als Estats Units per la costa de Carolina del Sud, després d'un primer i devastador aterrament a la península de Florida.

L'Ian va tocar terra a Florida com a huracà de categoria 4 de l'escala de Saffir-Simpson. En travessar la península, ha arribat a perdre la categoria d'huracà i ha passat a ser una tempesta tropical, però al sortir de nou a aigües obertes s'ha tornat a reforçar. Les bandes de pluja ja regaven l'estat de Carolina del Sud i Carolina del Nord.

 



Si tot va com està previst, arribarà el vespre de divendres a la costa de Carolina del Sud com a huracà de categoria 1. L'huracà es movia a uns 15 km/h i porta vents sostinguts de 140 km/h a primera hora de divendres. Aquest és el pronòstic del Centre Nacional d'Huracans de Miami (NHC).

Trajectòria prevista per a l'huracà Ian(NHC)

 

Després de tocar terra, l'Ian es degradarà ràpidament, però de tota manera s'esperen condicions meteorològiques molt adverses. La combinació de maror ciclònica i la marea provocarà inundacions costaneres, amb un augment del nivell del mar previst de més d'un metre i mig en el pitjor dels casos.

Fort Myers, Florida(Marco Bello)

A més a més, la precipitació acumulada pot arribar a màxims de 300 mm al nord-est de Carolina del Sud. L'NHC avisa també de risc de tornados associats a l'estructura tropical.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut