L'huracà Hannah deixa almenys 4 morts a Mèxic

Alberto AlcántaraActualitzat

El primer huracà de la temporada a l'Atlàntic nord, Hannah, ha deixat un balanç tràgic de quatre morts i sis desapareguts a Mèxic. Alguns estats del país centreamericà, com ara Tamaulipas, Nuevo León i Coahuila, pateixen inundacions.

El Servei Meteorològic Nacional (SMN) ha reportat més de 550 mm de pluja en 24 hores en punts de Nuevo León, l'equivalent a la meitat de la pluja que hi cau en un any sencer.

 

Efectes del pas de l'huracà Hannah per Mèxic (EFE)


El Hannah va tocar terra a Texas diumenge passat, com a huracà de categoria 1 de l'escala de Saffir-Simpson. Després d'entrar per Texas, es va desplaçar cap al nord de Mèxic, per on ha passat degradat a tempesta tropical.

 

 

La Coordinació Nacional de Protecció Civil (CNPC) va informar de la mort de dues persones arrossegades per les aigües a Ramos Arizpe, a l'estat de Coahuila.

 


El govern de Tamaulipas va reportar després la mort de dues persones a Reynosa, una de les ciutats més afectades, amb danys en més de 45 barris i gairebé 200 persones desallotjades per l'amenaça de desbordament del riu Bravo.



El governador de Coahuila va informar que hi ha hagut més de 250 cases inundades i una trentena d'accidents automobilístics, s'han rescatat 8 persones i se n'ha evacuat 45.

Afectacions a Monterrey

Una de les ciutats més afectades per l'huracà ha estat Monterrey, la capital més gran del nord de Mèxic i la tercera més poblada de país. El Hannah va deixar cops de vent de gairebé 95 km/h, a més d'una jornada de pluja intensa que va inundar carrers i va desbordar rius i canals de la zona metropolitana.

 

 


Primer huracà

El Hannah ha estat el primer huracà de la temporada, després de les tempestes tropicals Arthur i Bertha, Cristóbal, Dolly, Edouard, Fay i Gonzalo. Es preveu que la temporada, que acaba el 30 de novembre, tindrà de 13 a 19 tempestes amb nom, de les quals entre 6 i 10 podrien convertir-se en huracans.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut