Les noves erupcions de l'Etna cobreixen de cendra pobles de Catània

Fa uns dies us mostràvem imatges de l'erupció espectacular de l'Etna i l'activitat volcànica ha continuat durant els darrers dies.

Unes injeccions de material magmàtic al con que creen grans fumeroles amb cendres injectades a l'atmosfera. Les cendres queden a expenses del vent, que les desplaça i precipiten per gravetat. És així que s'ha format una capa negra de cendra sobre les carreteres, edificis i carrers de la població de Giarre, Fornazzo i Santa Venerina. Els residents d'aquestes poblacions van escombrar els carrers i, fins i tot, van utilitzat pales per treure la cendra acumulada.

 

Des del passat 16 de febrer el volcà ha tingut set episodis d'activitat eruptiva. Dimecres 24, l'Etna va il·luminar el cel nocturn amb explosions i fonts de lava que van arribar als 400 metres d'alçada per sobre del cràter, segons va informar l'Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia de Catània.

Aquesta imatge del satèl·lit Terra de la NASA mostra la ploma de fum i cendres del passat 18 de febrer, un dels dies amb forta activitat volcànica.

 
ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut