La tonyina Trini ja torna a ser a l'Escala per Nadal

Se l'esperava i ja ha arribat. La tonyina Trini ja es troba dins el port de l'Escala. Una situació que es repeteix cada any des del 2015 amb l'excepció de l'any 2019, que no es va presentar. Imatges cedides per Lluís Roura.

La tonyina Trini s'ha fet famosa per les seves visites de Nadal al port de l'Escala. La presència de la tonyina s'ha convertit en una atracció per als veïns, escolars i turistes. La primera vegada que va aparèixer va ser el 2015, quan uns pescadors de l'Escala van identificar una tonyina de dimensions notables ferida dins el port. Era pels volts de Nadal i els pescadors l'anaven alimentant i així durant uns mesos fins que es va recuperar dels talls que duia. Les persones que s'hi acostaven li llançaven menjar i el túnid estava més que encantat. La tonyina pesa uns 100 kg i té una edat aproximada d'uns 12 anys.

Per què el nom de Trini?

L'any 2016, quan els pescadors van veure de nou la tonyina al port, la van identificar, van observar les mateixes taques i cicatrius i la van alimentar fins a esdevenir una atracció per al poble. Va ser la gent de la mar que li va posar el nom, però no un de qualsevol. Com al cap de la confraria hi havia dues dones, cosa gens habitual, la Roser Güell, patrona major de la Confraria de Pescadors de l'Escala, i la Trinidad Agúndez, secretària, un pescador va agafar el nom de la secretària, Trini. I així, ha arribat fins ara.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut