Dia de la Marmota a Milltown, 2018

La marmota Milltown Mel, de Nova Jersey, mor poques hores abans del Dia de la Marmota

Actualitzat

Suspesa la celebració del Dia de la Marmorta per la mort de la marmota Milltown Mel, que havia de predir el comportament de l'hivern.

La Milltown Mel va morir prematurament diumenge passat a poques hores de ser la protagonista i el centre d'atenció de mig món. La celebració del Dia de la Marmota a Milltown ha quedat suspesa, segons han comunicat els organitzadors al seu compte de Facebook

La tradició de Milltown en aquest esdeveniment és recent d'aquest segle. Una tradició que va ser iniciada per Jerry i Kathy Guthlein i ha continuat durant 10 anys. El paper de la marmota és predir si veurem el final de l'hivern o sis setmanes més de fred.

Ara bé, si sou seguidors de la marmota Phil, l'original Dia de la Marmota, que se celebra cada 2 de febrer des del 1887 a Gobbler's Knob, a Punxsutawney, Pennsilvània, ja ha fet la seva predicció. La famosa marmota Phil ha vist la seva ombra i augura sis setmanes més de d'hivern.

Com serà l'hivern a casa nostra?

Nosaltres tenim la versió catalana del Dia de la Marmorta: la Candelera, amb tres dites classiques que ens defineixen com serà l'hivern. Podeu escollir.

  • Quan la Candelera riu, el fred és viu.
  • Quan la Candelera plora, el fred és fora; tant si plora com si riu, ja ve l'estiu.
  • Suplicant a la Candelera o deixant de suplicar, tres mesos d'hivern ens queden per passar.

Ara bé, enguany la Candelera riu, i de fred, ni piu. Avui és un dia de calorada amb màximes que tocaran clarament els 20 ºC als indrets més càlids del país. 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut