Allaus provocades per disminuir el risc d'allaus als Alps

Actualitzat

Aquest és el moment en què un helicòpter provoca una sèrie d'allaus mitjançant explosions controlades prop de l'estació d'esquí de Grimentz a la Vall d'Anniviers al sud-est de Suïssa.

Els tècnics utilitzen helicòpters i explosius per desencadenar allaus de manera controlada i tractar així d'evitar les allaus naturals i descontrolades que podrien provocar accidents. És una feina que es fa de manera continuada i per tècnics amb capacitat reconeguda i sota control oficial.

Dies enrere, una d'aquestes actuacions va provocar un ensurt, malgrat les precaucions que es prenen i els avisos a la població que s'emeten.

La localitat Suïssa de Davos, a la frontera amb el Tirol, prepara la reunió dels experts del World Economic Forum que es farà la setmana vinent en un entorn amb acumulacions de neu que superen els 4 metres de neu nova.

L'exèrcit suís treballa per reduir el risc d'allaus a la zona. Aquest dimarts es va avisar la població de Davos que tanquessin i asseguressin les portes i finestres, perquè es provocarien allaus controlades que podrien arribar a afectar la població.

Membres del mateix exèrcit es van sorprendre de l'arribada del núvol i la neu de l'allau i es van haver de refugiar a correcuita.

Notícia relacionada: Una allau sorprèn l'exèrcit suís

El vídeo del moment es pot veure AQUÍ.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut