Cortina pluja de Barcelona (Alfons Puertas)
Cortina pluja de Barcelona (Alfons Puertas)

Feia 36 anys que no plovia tant a Barcelona

Barcelona registra el segon inici d'any més plujós en 104 anys. Ha plogut un de cada tres dies.

Néstor GómezActualitzat

Ja tenim aquí les primeres dades que constaten científicament la nostra sensació personal que aquest any hem obert més que mai el paraigua.

A principis d'any les converses eren sobre quan començaria la sequera i les restriccions d'aigua, fins i tot vam preparar un programa que s'havia de dir "La sequera" i just quan s'havia d'emetre va començar a ploure de manera continuada i encara no ha parat.

Quan es compara la precipitació que ha caigut des de principi d'any fins avui amb la de tota la sèrie a l'Observatori Fabra, un dels que tenen dades més antigues a la península Ibèrica, aquest és el segon inici d'any més plujós, darrera el 1982, des de l'any 1914.
 


Aquest dilluns portem exactament 105 dies d'aquest any, i si sumem els dies de precipitació en aquests mesos, en molts casos ha plogut un de cada tres dies.
 


En aquests dies a Espot porten recollits 882 litres per metre quadrat, i a Vielha, 527,6 litres per metre quadrat, una mica més de la meitat del que acostuma a ploure en un any a la capital aranesa (1.019 litres per metre quadrat).

 

 

Anar al contingut