Desactivada l'alerta d'alta contaminació per partícules a tot Catalunya

La pols sahariana anirà de baixa al llarg d'aquest divendres

Alberto AlcántaraActualitzat

Protecció Civil ha desactivat l'alerta per episodi de contaminació per concentració de partícules PM10. Es manté l'avís preventiu per nivells moderats de contaminació. L'entrada del vent de ponent que ve darrere del front acabarà d'escombrar la pols sahariana que hem tingut a la vertical de Catalunya durant els últims dies.


Va ser ahir quan la qualitat de l'aire va empitjorar, fins al punt de superar els llindars per declarar l'estat d'episodi de contaminació.

 

 

Un episodi d'alta contaminació per partícules PM10 suposa gestionar la velocitat a les vies ràpides. Es recomana fer servir el trasport públic. També s'insta les activitats cimenteres a reduir les emissions i els municipis a restringir les actuacions que generen partícules, com determinades obres.
 

Aquest matí a primera hora,  la concentració de partícules ja estava baixant, com podem veure en aquest mapa fet en temps real. Podeu anar seguint aquesta variable a través de les càmeres del temps de TV3.
 

Mapa de qualitat de l'aire (TVC)

El pronòstic indica que la pols anirà de baixa durant aquestes pròximes hores. Podeu veure l'evolució prevista en aquests dos mapes que mostren la concentració de partícules per a avui al migdia i per a les 18 hores.

Concentració de pols divendres a les 12 UTC (SKIRON)

 

Concentració de pols divendres a les 18 UTC (SKIRON)
Anar al contingut