El Pirineu ha despertat sota zero i enfarinat

Néstor GómezActualitzat

Avui, les temperatures per sota dels zero graus han tornar a visitar el Pirineu. Ha estat la nit més freda a alta muntanya de la temporada. La temperatura mínima d'avui a l'estació de Boí, situada a 2.500 metres, ha caigut fins als -3,9 ºC. No baixa tant des del 12 de juny, quan va registrar una mínima de -5,5 ºC. A l'altre extrem hi trobem l'Empordà, que aquest matí s'ha llevat amb temperatures mínimes d'entre 16 i 18 ºC.

El fred, més intens a l'alta muntanya

  • -7,8 ºC a la Pica d'Estats (3.143 m)
  • -6,7 ºC a la Punta Alta (3.014 m)
  • -6,1 ºC al Montarto (2.833 m)
  • -5,6 ºC al Mont-roig (2.863 m)
  • -3,9 ºC a Boí (2.500 m)

El sistema frontal que ens va creuar durant el vespre d'ahir i a la matinada, a banda de portar fred, també va deixar precipitacions. Unes pluges una mica generoses al Pirineu, que, en el cas d'alta muntanya, ha estat en forma de neu per sobre dels 1.800 metres. Tot i que, en alguns casos, la precipitació registrada és alta, el terra calent fon molt aviat la neu caiguda i de ben segur que l'enfarinada només durarà unes hores.

 

 

Aquesta és la imatge del refugi de Certascan, on una mica de neu tenyeix la teulada i el terra de l'entorn. Imatge cedida per @$estacions2

Més cap a l'oest, l'estació d'esqui de Vaqueira, a la cota 1.900, oferia aquest aspecte de la muntanya enfarinada. Fotografia de Dídac Mauri.

De forma més testimonial, la neu també ha aparegut al Pirineu Oriental. Des de Llívia, Jordi Rovira ha fotografiat el Puigpedrós amb una mica de neu.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut