El fred del cru hivern arribarà amb el cap de setmana

Gemma PuigActualitzat

L'estabilitat, l'anticicló i la bonança a les hores centrals de dia tenen data de caducitat. El canvi de temps es començarà a notar aquest divendres i es farà més evident i persistent el cap de setmana i la setmana vinent. El que és segur és l'entrada d'aire fred que portarà a valors de cru hivern. Per fer-nos una idea de com baixaran les temperatures podem comparar els mapes previstos de 500 hPa (5.500 m) d'avui dimecres a les 15 h i la previsió per a dissabte: podem veure com baixarà uns 10 graus la temperatura.

 

Aquesta entrada d'aire fred anirà també acompanyada de vent sobretot de cara a diumenge i això intensificarà la sensació de fred. Pel que fa a la precipitació, divendres a la tarda nevarà al vessant nord del Pirineu i alguns ruixats al nord-est, la cota de neu anirà baixant fins als 800 metres.

 

 

Caldrà però, seguir la posició de final de la borrasca al Mediterrani, per saber si com sembla ara les precipitacions i les nevades més importants quedarien al País Valencià i les Balears o també arribaran a casa nostra. Amb mapes d'avui sembla que diumenge a la tarda també afecta les comarques més al sud. Sembla més probable que plogui i nevi entre dimarts i dimecres, queda encara una setmana, i per tant, caldrà anar seguir les properes actualitzacions dels models meteoròlogics.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut